Aksa Akrilik, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) 25 milyon dolar ve üstü ihracat yapanlara verdiği Platin Ödüller'de 42 şirketi geride bırakarak birinciliğin sahibi oldu.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, geçtiğimiz günlerde “Türkiye'nin İhracatçıları Milli Gücümüz" temasıyla düzenlediği gecede, 2016'da en çok ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi. Gecede, 1971 yılından beri Yalova’da üretim yapan Aksa Akrilik, 25 milyon dolar ve üstü ihracat yapan şirketlere verilen Platin Ödüller’de 42 şirket arasında birinciliği elde etti. Ödül, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve  İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü ile Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Raif Ali Dinçkök’e takdim edildi.
Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, ödülün gurur verici olduğunu belirterek, “Bugün 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimdeki başarımızın yanı sıra yönetim sistemleri, çevre uygulamaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle de sektörümüzde fark yaratıyoruz. Bu başarıda Aksa Akrilik ailesinin tüm çalışanlarının büyük emeği var. Bölgemiz ve ülkemiz için değer yaratmaya, ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya devam edeceğiz” dedi.
Başarıları ödüllerle taçlanıyor
Aksa Akrilik geçtiğimiz aylarda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği 7’nci Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde borsada yer alan 50 şirketi geride bırakarak, Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en yüksek nota sahip 1’inci şirket olmayı başarmıştı. Şirket, bu yıl da, JCR Eurasia Rating tarafından yapılan derecelendirmede yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisindeki şirketler arasındaki yerini almıştı. JCR Eurasia Rating, Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Ulusal Notunu “AA (Trk)”, görünümünü ise “Stabil” olarak belirlemişti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi de alan Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalışanı, 502 bin metrekarelik alan ve 315.000 ton/yıl kapasitesiyle dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.

 

Editör: TE Bilişim