12 yıldır yatırım ve süreç iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aktek, 400.000 dolarlık bina ve 300.000 dolarlık cihaz yatırımını hayata geçirerek, bulut felsefesiyle tüm gruba veri merkezi hizmeti sunmaya başladı.

2011 yılında İstanbul’da yapımı tamamlanan veri merkezinin yanı sıra 2012 yılı başında Yalova’da başlanan bina yatırımı da tamamlanarak devreye alındı. Tümüyle yedekli enerji besleme ile her türlü felakete karşı koruma önlemlerin titizlikle alındığı bir altyapıya sahip olan yeni yapı 7/24 izlenebiliyor.

Altyapı projesi kapsamında önce İstanbul ardından Yalova’da hayata geçirilen veri merkezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Aktek Genel Müdürü Hakan Korkmaz,  “Altyapı projesinin ikinci etabında Yalova’da devreye alınan veri merkezimiz için 400 bin dolara yakın bir yatırım yaptık. Bu kapsamda yeni bir bina yapıldı. Teknoloji yatırımlarının ardından bina yatırımlarımız da Ağustos ayında tamamlanmış olacak. Böylece çok güvenilir bir altyapıya sahip olacağız”dedi.

2000 yılında Akkök Grubu şirketlerinin bilgi teknolojisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Aktek tarafından tamamlanan bu yapı sayesinde gerek İstanbul gerekse Yalova’daki tüm veriler neredeyse gerçek zamanlı olarak karşılıklı yedeklenebiliyorken;  kritik uygulamalara ait verilerin son 6 ay içerisindeki herhangi bir anına en fazla 10 saniye içinde ulaşılabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak kritik uygulamalardan herhangi birisinin durması durumunda diğer taraftan otomatik olarak ayağa kalkması sağlanabiliyor, böylece verinin hem lokalde hem de uzak noktada ayrı ayrı yedeklenebilme fırsatı elde ediliyor.

Editör: TE Bilişim