Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde (RDKM) düzenlenecek etkinliğe; Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan onur konuğu olarak katılırken, panelist olarak; Türkiye’den Yrd. Doç. Dr. Rıza Yıldırım, Araştırmacı Yazar Cemal Canpolat ile Bulgaristan’dan Dr. Nevin Gramatikova, Yazar Orlin Sabev iştirak edecek. Ayrıca; Arnavutluk’tan Dede Baba- Edmaond Brahimaj (Baba Mondi), Makedonya’dan Prof. Dr. Arben Süleymaniye de panelin konukları arasında yer alacak.

KÜLTÜR VE CEM EVİ’NİN TEMELİ ATILACAK

Yalova’da ikinci Kültür ve Cem Evi’nin temeli 15 Temmuz Pazar Günü saat 18:00’da Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın da katılımı ile gerçekleştirilecek. Yalova Belediyesi’nin destekleri ile Bağlarbaşı Mahallesi’nde Alevi yurttaşların yoğun yaşadığı yerde temeli atılacak Kültür ve Cem Evi’nin kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ile Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray, Yalova’da Kültür ve Cem Evi’nin yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu, Alevi vatandaşların ibadetlerini ve kültürlerini en güzel şekilde yerine getirmesine vesile olacaklarını söylediler.

CEM VAKFI GECESİ

15 Temmuz Pazar Günü saat 20:30’da Cem Vakfı Yalova Şubesi’nin 12. Kültür Sanat Etkinliği Yalova Belediyesi Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak. Gecede; Türk Halk Müziği sanatçıları Caner Gülsüm ile Arzu ve Bulgaristan halk oyunları gösterisi sahne alacak.

 

Editör: TE Bilişim