Yalova'da Marmara Depremi sonrasında yapılan çalışmalara da açıklamasında yer veren Pehlivan, "Güzel şehrimiz Yalova 17 Ağustos 1999’ da depremle sarsılarak zarar gördü. Tarihe 'Marmara Depremi' olarak geçen bu vahim doğa olayı ile birlikte hem şehrimiz hem de ülkemiz acı ve hüzne boğuldu. Binlerce vatandaşımız vefat ederken, arkalarında eşlerini, çocuklarını ya da akrabalarını bıraktı.  Trajedik olaylar yaşayan Yalova, o günü asla unutmadı ve unutmayacak. Geçmişin acı dolu hatıraları ise zihinlerimizden asla çıkmadı.  Bu vahim olayla birlikte Yalova halkı ve bizler önemli dersler alarak adımlarımız o yönde atıldı.

17 Ağustos 1999’dan bu zamana Yalova depreme karşı hazırlanmaya başladı. Yalova’mızda bulunan orta hasarlı binalar tespit edilerek bazılarının onarımı bazılarının ise yıkımı gerçekleştirildi. 

99 depreminde en büyük eksiklerimizden birisi olan iletişim olayını çözmek adına 2006 yılında Telsiz Haberleşme Sistemi kuruldu. Artık daha hızlı şekilde iletişim kurma imkânına sahip olduk.

Depremin sadece yer üstünde olmadığı yeri geldiğinde su altında da yardımların gereksinimin farkına varılarak su altı ve su üstü arama ve kurtarma teşkilatı kuruldu.

Yalova’nın çeşitli yerleri olmak üzere 30 adet deprem istasyonu kuruldu. 

Yalova İli Afetler Acil Yardım Planı oluşturularak, kurulan ekipler afet bölgesine en geç bir saat içinde varmaları sağlandı.

Engellilere Yönelik Afete Hazırlık Eğitim Programlarının Geliştirilmesi ve Uygulanması Projesi, Okul Öncesi Afet Eğitimi Projesi Yalova Motorize Afet Müdahale Projesi, Köy Afet Eğitim Projesi, Okul Afet Timleri Projesi, Dağıtım Hizmetlerine Yönelik Depolama ve Sevkiyat Projesi gibi projelerle halkımız bilinçlendirilerek afetlere hazırlıklı bir toplum meydana getirmeye çalıştık.

Tüm Yalovalı depremzede dostlarımın acılarını paylaşıyor, bir daha bu şekilde bir olay olmamasını temenni ediyorum" dedi. 
Editör: TE Bilişim