Yalova Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü yapılacak. Meclis gündemine bu ay gelmesi beklenen 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların görüşülmesi bu ayın gündemine alınmayarak bir sonraki aya ertelendi. 
Yalova Belediye Meclisi Temmuz  Ayı oturum gündem maddeleri belirlendi. 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te Yalova Belediye Meclisi toplantısı  Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında gerçekleşecek. Geçen Temmuz ayında Ağustos ayına ertelenen 1/25000’lik, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar bir kez daha ertelenirken, İmar planları Eylül ayı oturumlarında ele alınacağı belirtildi. Temmuz ayında görüşülmesi planlanan 1/25000’lik, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar, Ağustos ayı Meclis oturumlarında bazı kamu kurumlarından  istenilen görüşlerin meclise ulaştırılmaması nedeniyle Ağustos ayına ertelenmişti. Ağustos ayı meclisinde ise yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Ağustos ayında ele alınması gereken 1/25000’lik, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planların Eylül Ayına ertelendiği belirtildi
Yalova Belediye Meclisinin Ağustos Ayı gündem maddeleri şöyle:
1. Açılış, yoklama, bir önceki Meclis Toplantısı’na ait Kararların okunması.
2. İller Bankası tarafından yapılan Yalova Merkez İçme Suyu Kesin projesi gereğince, yapılmış
ve yapılacak olan su depoları yerlerinin kamulaştırma işleminin yapılması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifinin görüşülmesi.
3. Boş kadro değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi.
4. Sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi.
5. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe yoluyla Belediyemize teklif edilen su tankeri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi.
6. Kardeş şehirlerimizden Gürcistan Batum’da yapılacak olan şehir günü etkinliklerine katılımla ilgili Basın ve Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi.
7. Dilek ve Temenniler.
Editör: TE Bilişim