Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlerde 7’den 70’e genç yaşlı yüzlerce vatandaş belediye binasının önünü doldurdu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılan vatandaşlar, şehitlerimizi asla unutmayacaklarını haykırdılar.

Şehitleri anma programına; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Garnizon Komutan Temsilcisi Dnz. Alb. Cem Zülfikar, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı İrfan Şen, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, il genel ve belediye meclis üyeleri, Altınova Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Ok, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, muhtarlar, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hain darbe girişiminin ardından 29 gün boyunca Altınova’da tutulan Demokrasi nöbetlerinde ve Anadolu Ajansı (AA) darbe gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi Altınova Belediye Binasının yanında bulunan Şehitler Anıtı önünde açıldı. Anma programı öncesinde açılan sergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

FETÖ terör örgütü darbe girişimine karşı vatanı savunmak uğruna hayatlarını kaybeden 249 kahraman şehidimiz çeşitli etkinliklerle anıldı. Altınova Belediye Binası önünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii İmamı Kemaleddin Kaya ve Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii Müezzin-Kayyımı Abid Duman’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetleriyle program devam etti. Ardından solistliğini Hafız Tuğrul Ersoy’un yaptığı Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu’nun konserinin ardından Recep Bakar, dua ve şiir dinletisinde bulundu.

Ardından anma etkinliğine katılım sağlayan Altınova Kaymakamı Zafer Engin ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral vatandaşlara seslendi.

İki yıl önce Türk Milleti’nin yeni bir destan yazdığını söyleyen Altınova Kaymakamı Zafer Engin, “Bu ülkeyi, milletimizi bölemeyecekler. Bunu geçtiğimiz yıl Türk Milleti tek vücut olarak gösterdi. Birlik ve beraberlik içinde iç ve dış düşmanlarımız Türkiye’nin gücünü gördü. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğimize katılan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyor, Allah’tan bir daha böyle olaylar yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Türk Milleti’nin inançlı ve kararlı duruşuyla kahpe vatan hainlerine unutulmaz bir dest verdiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Halkı 29 gün nöbet tuttu. Bugün bakıyorum Altınova Halkı yine burada, meydanlarda. Altınova Halkı yine ülkesine, özgürlüğüne, demokrasiye sahip çıkıyor. Bu birlikteliği görünce bu vatanı kimsenin bölemeyeceğini görüyorum. Bu darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine halkımız gereken cevabı çok net olarak verdi. O kara gecede hain darbeciler yüzünden hayatlarını kaybeden 249 Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve aziz milletimiz her zaman kalbimizde olacaksınız” diye konuştu.

İlçedeki vatandaşlardan gönüllülük esasına göre kurulan Altınova Belediyesi Mehteran Bölüğü, kuruluşunun ardından ilk konserini verdi. İlk olarak Yalova Valiliği’nin anma programında sahne alan Mehter Bölüğü, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Ardından Altınova’da vatandaşların huzura çıkan Altınova Belediyesi Mehteran Bölüğü verdiği konserle unutulmaz anlar yaşattı.

Altınova Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Anıtı, anma gecesinde protokol ve vatandaşlarla birlikte açıldı. Açılışta konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Altınova Belediye Başkanımız yaptığı hizmetlerden ötürü tebrik ediyorum. Bu anıtla 15 Temmuz şehitlerimiz her zaman hafızamızda olacak. Mehter Takımı için de kutluyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, artık Yalova’nın bir Mehter Takımı olduğunu söyleyerek, “Önceden İzmit’ten Bursa’dan mehter getiriyorduk. Artık Altınova’nın Mehter takımı Armutlu’dan Kaytazdere’ye kadar hizmet verecek. Tüm hizmetlerinden ötürü Başkan Metin Oral ve ekibini kutluyorum” diye konuştu.

Altınova Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’nın açılışından sonra İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, vatandaşlara hitap etti. Döngeloğlu’nun konuşmasının ardından vatandaşlara etli pilav ve aryan ikram edildi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ilçedeki tüm camilerden Sala okundu. Vatandaşlar, alana kurulan dev ekrandan ülke genelinde gerçekleştirilen anma programlarını takip etti.

Editör: TE Bilişim