Gazetemizi ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Yalova Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tezcan’a ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Altınova’nın turizm alanında da canlandırılmasına yönelik çok önemli adımlar attıklarını belirten Oral, “Altınova bünyesinde turizmin canlandırılması için hayati önemi olan tarihi ve doğal zenginlikleri barındırıyor. Ülkenin sayılı kuş konaklama noktalarından birisi olan Hersek Lagünü, kuş gözlemcileri ve doğa tutkunları için kısa süre içerisinde çok önemli bir cazibe noktasına dönüşecek. Buraya inşa edilen kuş gözlem kulelerin ve arka tarafta yapılan Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile eğitim alanı yer yıl yüz binlerce kişiyi bölgeye çekecek.

Öte yandan Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş aşamasında çok büyük önemi olan Bafeus Muharebesi bu topraklarda yapıldı. O dönemden kalan çok önemli bir yapı durumundaki Bafeus Kalesi’nin gün yüzüne çıkartılmasına yönelik arkeolojik çalışmalar da sürüyor. Bu kale ilçemizi tarih tutkunları için vaz geçilmez noktalardan birisi haline getirecek.

Sadece bununla kalmayarak, plajımızı da hizmete soktuk. Bir diğer önemli yer ise oluşturacağımız Deniz Feneri Müzesi olacak. Burasının restorasyon ve proje ihalesine de çıkmak için hazırlıklar sürüyor. Ülkenin en kapsamlı Deniz Feneri Müzesini oluşturmak istiyoruz. Tarihin doğanın ve denizin harman edildiği bir yer konumuna geliyoruz.

Öte yandan Sabiha Gökçen Hava Alanına ulaşmak sadece 15 dakika. Biz Hava alanı olan bir ilçe durumundayız. Osmangazi Köprüsü sayesinde dünya ile ulaşımı en kolay noktalardan birisi durumuna geldik. Elbette sahip olduğumuz bu zenginlikler iyi bir şekilde anlatılamazsa bir önemi olmaz. O nedenle ilçemizi tanıtım atağına başlıyoruz. İlçede turizmi 12 aya yayacak adımlar atacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim