Yalova Belediye’sinde yıllardır kiralama yoluyla çalıştırılan araçların sözleşmeleri yenilenmeyerek, yerine gerek satın alarak gerekse hibe yoluyla alınan araçlar hizmet vermeye başlamıştı. Hibe araçların yanı sıra 1 milyon 800 bin TL ödeyerek alınan araçlar sadece bir tek işte 3 ay verdikleri hizmet karşılığında yarı maliyetlerini çıkartmış oldular. 
Alınan araçlar için Yalova Belediyesi Makine İkmal Biriminde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve çalışanların katılımıyla tören düzenlenerek, kazasız belasız çalışmaları amacıyla kurban kesimi yapıldı. 
Yıllardır belediyemiz tarafından yapılan işlerde ne yazık ki kiralık iş makineleri, kamyonlar ve ekipmanlar kullanıldı diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Makine İkmal Birimimiz bünyesinde hizmet veren 20 yeni aracı hizmete aldık. Bunun sadece 8 tanesini para vererek alım yaptık. 12 aracı ise hibe ve yenileme yaparak hizmete soktuk. Belediye ekiplerimizce Yeni Doğan Caddesi üzerinde yürütülen çalışmaların yaklaşık maliyeti 1 milyon TL. Bu işi ihaleye çıkarak yaptırmış olsaydık bu bedel kasamızdan çıkacaktı. Kendi ekiplerimizle ve 1 milyon 800 bin TL vererek aldığımız araçlarla kendi öz kaynaklarımızı kullanarak 3 aylık çalışma neticesinde araçlar bir tek işte yarı maliyetini çıkartmış oldular. Bu sayede daha az maliyetle yatırma daha çok pay ayırabileceğiz” diye konuştu.
20 Araç Hizmette
Yalova Belediyesi Makine İkmal Birimi bünyesinde hizmet verecek 20 aracın 8 tanesi Devlet Malzeme Ofisi’nden 0 km olarak alındı. Bu araçlar 4 adet damperli kamyon, 3 adet kazıcı-yükleyici kepçe ve 1 adet 19 tonluk ekskavatör olmak üzere araç parkında yerlerini aldılar.  1 adet itfaiye araçlarına ve kanal açmada kullanılan kombine aracına destek verecek su tankeri, 3 adet otobüs, 1 adet 27 kişilik midibüs, 1 adet 18+1 kişilik minibüs, 1 adet 16+1 kişilik minibüs ve 1 adet kepçe hibe olarak alınırken, 2 adet otobüs, 1 adet bekoleader, 1 adet çöp kamyonundan dönüştürülmüş sepetli platform revize edilerek yeniden hizmete alındı.
Editör: TE Bilişim