YALKİM OSB tarafından yapılan açıklamada YASKİ ya da diğer OSB’lerle ortak bir arıtma ihtiyaçlarının bulunmadığını duyurdu.  YALKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel tarafından yapılan açıklamada, “Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği’nde (YASKİ) geçen hafta Yalova Belediye Meclis üyeleri ve bazı sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı yapılmış, toplantıda Yalova genelinde hazırlanan 1/50.000’lik imar planları kapsamında planlanan yeni OSB'ler ile atık su arıtma konuları gündeme gelmiştir. Medyaya yansıyan toplantıda gündeme gelen konularla ilgili, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB) olarak kamuoyunu bilgilendirmek isteriz” denildi.

Özel açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Aksa Akrilik, Ak-Kim, DowAksa ve Ersur gibi sanayi tesislerinin yer aldığı YALKİM OSB, kendisine ait bir ileri biyolojik ve kimyasal arıtma tesisine sahiptir. Tesis, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arıtma lisansı ve deşarj izni kapsamında yüksek performans ile atık su arıtım faaliyetini sürdürmektedir. Söz konusu faaliyet, Bakanlık denetiminde kurulan Sürekli Atıksu İzleme İstasyonu (SAİS) sistemi tarafından online olarak sürekli takip edilmektedir.

YALKİM OSB, atıksu arıtma ihtiyacı için yapmış olduğu teknolojik yatırım ile kendi arıtma tesisinde arıtma faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürütmekte olup, atık giderim gibi bir sorunu bulunmamaktadır. YALKİM OSB, kurulması planlanan yeni OSB'lerden bağımsız olarak kendi arıtma faaliyetlerini ilgili mevzuat çerçevesinde yürütmeye devam edecektir.YALKİM OSB olarak, YASKİ ile karşılıklı teknik data paylaşımı yapılmış olmakla birlikte, OSB’mizin diğer OSB’ler ve YASKİ ile müşterek arıtma ihtiyacı bulunmamaktadır. YALKİM OSB, halihazırda bünyesinde bulunan ve yatırımını kendisinin yaptığı OSB arıtma tesisinde arıtma faaliyetine devam edecektir”

Editör: TE Bilişim