Armutlu ilçesi sahip olduğu termal su kaynaklarının turizmin gelişimi ve bölgeye yatırımcı çekilmesi için kullanılmasını amacıyla başlattığı ARJESS projesi ile ciddi bir ilerleme kaydetti. Bu proje ile ilçedeki termel su üretiminin 5 katına çıkartıldığını dile getiren Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Armutlu ilçemizde termal suyun çıkartılması ve bu suyun ilçenin turizm potansiyelinin arttırılmasında kullanılması en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu hedefe katkı sağlamak amacıyla başlattığımız ARJESS projesi ile ilçemiz kaplıcalar mevkiinde çıkan jeotermel suyu çekilen 3.5 kilometrelik ishale hattı sayesinde ilçemizin her yanına ulaştırmayı başardık. Ayrıca proje kapsamında yapılan diğer çalışmalarla mevcut termal su üretimini 5 katına çıkarttık. Bu da bölgeye yönelen turizm yatırımcılarının sayısının daha da artmasına ve Armutlu'nun daha cazip bir yere dönüşmesine neden oldu" dedi. 

"Sizi Kandırmalarına İzin vermeyin"

Termal suyun belediye tarafından imzalanan protokolle turizm yatırımcılarına ulaştırıldığına dikkat çeken Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "ARJESS projesinden sonra ilçemizdeki termal yatırımların sayısı artmış ve turizm potansiyelimiz büyük bir ölçüde değer kazanmıştır. Fakat, bazı şirketler veya yatırımcılar bu fırsattan istifade ederek, Belediyemiz ile hiçbir ön görüşme, sözleşme, protokol ve hatta tesisleri için yapı ruhsatı dahi tanzim edilmeden, termal tesis adı altında devremülk, konut gibi mülkiyetleri, satış sözleşmeleri ile vatandaşlarımıza pazarladıkları anlaşılmıştır.

Belediyemizden yapı ruhsatı alarak termal tesis için başvurusu yapan ve Belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda bağlantı bedellerini ödeyen termal tesisler şunlardır;

Altuncu Termal Otel, Göral Termal, Kuran Grup, Miray Termal Otel

Bu tesislerin dışında Belediyemizin termal su anlaşması bulunmamaktadır. Bu sebeple, termal su satış vaadi ile pazarlanan tesislerden, devremülk veya konut gibi satış sözleşmelerini yapmadan önce vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Belediyemizden almaları önemle rica ediyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim