Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçenin su ihtiyacını karşılamak için göletten arıtma tesisine gelen bulanık suyun kum filtresi teknolojisiyle arıtılmasından istenilen sonucun alınamadığını, bu nedenle daha gelişmiş bir teknoloji olan biyolojik paket arıtmaya geçileceğini kaydetti.

Yeni içme suyu arıtması için ilk kazma ise önceki gün vuruldu. Yeni tesisin 300 gün içinde tamamlanacağı ve saniye 15 litrelik bir arıtma kapasitesi ile Armutlu’nun içme suyundaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracağı belirtiliyor.

Eski tesis yedek olacak

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, açıklamasında, “Sonbahar aylarının getirdiği yağışlar ile birlikte Armutlu’ nun su ihtiyacını karşılayan Armutlu deresinin su taşıdığı vadilerin yüksek eğimlerde oluşu ve bu yollardaki bitki örtüsünün fazla olması nedeniyle gölet’imize sarı renkte, içerisinde oldukça tortu içeren ve aşırı bulanık su gelmektedir. İlçemizin su ihtiyacını karşılamak için gölet’imiz den arıtma tesisimize gelmekte olan bulanık su, yavaş kum filtresi teknolojisi ile çalışan arıtma tesisimizde istenilen düzeyde suyu arıtamamaktadır. Halkımızın su ihtiyacını karşılaması ve susuz kalmaması için üzülerek de olsa sonbahar aylarında bu suyu tüm ilçe halkı olarak kullanmak durumun da kalmış bulunmaktayız.

Bu sorunu çözmek ve ilçe halkımızın daha sağlıklı, daha temiz ve daha berrak suları kullanması için konuyla ilgili geniş çaplı araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalar sonucunda şu anki arıtma teknolojimizin bulanıklığı yüksek değerlerde olan suları arıtmaya yeterli olmadığı ve Armutlu için daha gelişmiş, yeni bir teknoloji kullanılmasına buna bağlı olarak yeni bir arıtma tesisi yapılmasına ve eski tesisin rehabilitasyon çalışmalarından geçirilerek yeni yapılması planlanan tesisin yedeği olarak kalması düşünülmüştür.

Yeni içme suyu arıtma tesisi yapımına başlanılmıştır. 15.06.2012 Cuma günü içme suyu arıtma tesisi temel atması gerçekleştirilerek yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Yeni İçme suyu arıtma tesisi sözleşmesi 25.10.2011 tarihinde imzalanarak yer teslimi ise 02.11.2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Proje teslim süresi 300 gün olan Armutlu içme suyu paket arıtma tesisi 15 lt/sn kapasitesi ile yaşanan bütün olumsuzlukları ortadan kaldırarak ilçeye temiz, sağlıklı ve berrak içme suyunu sağlayacaktır. Mevcut olan eski içme suyu arıtma tesisi ise gerekli bakım ve onarım işlemlerinin yapılmasının ardından, yeni yapılacak olan içme suyu paket arıtma tesisinin hizmete girmesinin ardından yedek olarak kullanılmaya devam edecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim