Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından 2013 yılında doku kültürü yöntemi ile çoğaltılarak fide ve meyve üretimine geçilen Aronia bitkisine üreticiler büyük ilgi gösteriyor. 
Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Türk Tarımı’na kivinin ardından yeni bir bitkiyi daha kazandırmaya hazırlanıyor. Aronia adı verilen bitki 2013 yılında doku kültürü yöntemi ile çoğaltılarak fide ve meyve üretimine geçilmişti. Bitkinin tanıtımı ile ilgili 2015 yılında geniş katılımlı bir de toplantı gerçekleştirilmişti. Aronia üreticilerin ilgisini çekmeye başladı. Bu bitkinin üretimini gerçekleştirmek isteyen üreticiler Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gelerek yetkililerden bilgi almayı sürdürüyor. Enstitü yetkilileri ise bitkinin yetiştirilmesi için gereken şartlarla ilgili üreticilere detaylı bilgiler aktarıyorlar. 
Yetkililer Aronia hakkında ise şu bilgileri veriyor, "Aronia, farklı iklim ve toprak koşullarında yetişebilmektedir. Meyvesi çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içermektedir. Aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, mineraller ve vitaminler yönünden de zengindir. Çok kıymetli bir sağlık meyvesi olmasının yanında, eczacılıkta ve bahçe düzenlemesinde de kullanılan çok yönlü bir bitkidir. Tohum, çelik ve doku kültürü yöntemi ile çoğaltılması mümkündür" 
Editör: TE Bilişim