Kocadere Beldesinde kivi için gerekli verimli toprakların bulunduğunu belirten İlhan Aslan şuanda yaklaşık 300 dönüm üzerinde kivi üretiminin yapıldığını, bu konuda daha iyi verim almak için kivi üretiminde gerekli desteklerin gerekli yerlerden verilmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Kocadere’yi ziyaret eden AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun Kivi üretiminin yaygınlaştırılması için gereken tüm desteği vereceklerini söyledi. 

Coşkun, "Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklar mülkiyetinde 26 kooperatif ortağı çiftçiye üçer dekar kivi bahçesi kurulması hedeflenmektedir. Fidan askı ve terbiye sistemlerinin de dahil olduğu ciddi bir entegre çalışma ile Kocadere, Şenköy, Teşvikiye ve bu bölge Altınva’dan sonra önemli bir kivi üretim merkezine dönüşecektir. Hem havza kapasitesi hem de iklim koşuları olarak uygun olduğu için özellikle Kocadere Beldesi ve çevresi tespit edilmiştir. Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kivi üretimi geliştirme projesi bizim de girişimlerimizle gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulmuş olup, uygulanabilir ve uygun görülmüştür. Bakanlıkça, ön yeterlilik değerlendirilmesinde olumlu görüş bildirilmiştir. 2013 yatırım programına teklif edilerek ön yeterliliği almış projeler içerisinde değerlendirilip, uygulamaya geçilecektir. Yatırım programına alındıktan sonra bahçeler kooperatif üyelerimize teslim edilecektir. Böylece Yalova’mızın doğu bölgesindeki Altınova’nın yanı sıra batı bölgesinde olan Kocadere Beldesi ve çevresinde de kivi üretimi yaygınlaştırılacaktır. Bu müjdeyi, Ramazan ayında yöre halkı ve kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyarım” dedi. 

Editör: TE Bilişim