Yalova Belediyesi tarafından organize edilen programlarla Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 88. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 88. yıldönümünde gerçekleştireceğimiz kutlamalara tüm halkımız davetlidir” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “19 Ağustos 1929, Ata’mızın Yalova’ya geldiği, Yalova’nın bir kent olabilmesi yönünde ilk adımın atıldığı tarihtir. Ata’mız kentin keşfedilmesine, gelişimine büyük önem vermiştir. Bu kenti bir anlamda kendi kurucusu ve onun koruyucusu olmuştur. Ünlü sözü ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek buraya verdiği önemi vurgulamıştır. Herkes biliyor ki burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 88. yıldönümünde gerçekleştireceğimiz kutlamalara tüm halkımızı davet ediyorum. Gelin bu coşkuyu hep beraber yaşayalım” dedi.
Kutlamalar Kortej Yürüyüşü ile Başlayacak
19 Ağustos Cumartesi günü yapılacak ‘Atatürk’ün Yalova’ya Gelişinin 88. Yılı Kutlama Programı’ 17:30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyen Köşk önünden başlayacak kortej yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son bulacak. 18:15’te de Atatürk, Yalova ve Yürüyen Köşk Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Sergide o döneme ait fotoğraflar gün yüzüne çıkacak.   
Solo Türk Gösteri Yapacak
Geçtiğimiz yılda planlanan ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle iptal edilen Solo Türk gösterisi 19 Ağustos Cumartesi günü 18:30’da yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göz bebeği Solo Türk ekibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı üzerinde yapacakları gösteri uçuşu ile gönülleri fethedecekler.
Edirne Belediye Bandosu Konser Verecek
Kentimizde düzenlenen birçok kutlama programında yer alan Edirne Belediye Bandosu, ‘Atatürk’ün Yalova’ya Gelişinin 88. Yılı Kutlama Programı’nda da Yalovalılar ile bir araya gelecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı saat 19:30’da başlayacak konserde  bando Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. 

 

Editör: TE Bilişim