Sabah saatlerinde beldedeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman'ın tebrikleri kabulü ile devam etti. Gecenin finali ise akşam düzenlenen Halk konseri ile yapıldı. Konsere çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da katıldı. Programın açılışını yapan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, "Hayallerinizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Her zaman sizi düşünmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın odalarında ayakkabı kutuları olmayacak, hep dürüst olacağız. Atatürk’ün devrimlerinin izinden gideceğiz” şeklinde konuştu. 

Atatürk’ün Yalova’da 330 gün geçirdiğini ve birçok çalışmanın temellerini burada attığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise konuşmasında şu sözlere yer verdi, "Atatürk Yalova’ya ilk kez 19 Ağustos 1929’da geliyor, son ayrıldığı tarih de 1 Şubat 1938. Bu süre içerisinde 330 gün Yalova’da kalmış. Türk Dil Kurumu’nu, Türk Tarih Kurumu’nu, zeytincilikle ilgili çalışmaları, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeleştirilmesini, meslek okullarını, Serbest Cumhuriyet Fıkrası’nı, çok partili yaşama geçişin temellerini Yalova’da atmıştı. Yalova’ya ‘Benim Kentim’ demiştir. İşte Yalova’da bir gerdanlık gibi 30 Mart’ta Çınarcık’tan başladık, Koru, Yalova, Taşköprü devam ediyoruz Kaytazdere. Bu gerdanlığı dizeceğiz. Atatürk’ün kentine yakışır belediye başkanlarıyla birlikte yapacağız bunu"

Konser yağmurun azizliğine de uğradı. Bir anda yağmurun bastırması nedeniyle protokol şemsiye açıp programı bu şekilde sürdürdüler.

Koru Meydanı’nda yapılan programda sahne alan Tolga Çandar ise sevilen parçalarını Korulular için seslendirdi. Konserde sanatçıya, meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Gece sonunda ise Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman geceye katılarak şarkılar söyleyen CHP Muğla Milletvekili, ses sanatçısı  Tolga Çandar'a günün anısına çiçek ve bir plaket sundu. 

Editör: TE Bilişim