Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 87. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlik Edirne Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başlarken MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yan yana yürümeleri de bir demokrasi mesajı verdi.
Büyük Önder, Atatürk'ün, 19 Temmuz 1929 yılında Yalova'ya gelişinin 87.yıl dönümü coşkuyla kutlandı.  Atatürk'ün Yalova'ya gelişi nedeniyle düzenlenen kutlamalara Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan,Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, CHP İl Başkanı Özcan Özel, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin de hazır bulunduğu kutlamalara çok sayıda vatandaş eşlik etti. 

Atatürk'ün, 19 Temmuz 1929'da Yalova'ya gelişi dolayısıyla Edirne Belediye Bandosu ekipleri Gazipaşa Caddesi üzerinde marşlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Atatürk anıtında saygı duruşunun ardından, kutlama etkinlikleri Yürüyen Köşk'te devam etti Kutlamalar kapsamında Yürüyen Köşk'te “Atatürk ve Yalova” kısa metrajlı bir film ile Atatürk ve Yalova konulu fotoğraf sergisi ile “ Yürüyen Köşk” fotoğraf sergisi açıldı.  Yürüyen Köşk fotoğraf sergisinin açıldığı programda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Milletvekili Muharrem İnce, Atatürk ile ilgili birer konuşma yaptı.
19 Ağustos'un Yalova tarihi için çok önemli tarihlerden biri olduğunu söyleyen, Salman, şöyle konuştu: "1929 yılının 19 Ağustos'unda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk defa Yalova'ya geliyor. Bir anlamda kenti kuruyor ve onun koruyucusu oluyor. Özel bir emirle İstanbul'a, deniz aşırı bir kente bağlanıyor. İlk kez 19 Ağustos 1929'da Yalova'ya gelen Atatürk, 1 Şubat 1938'deYalova'dan ayrılıyor. 17 kez günü birlik geliyor. 27. kez gelişinde ise 313 gün 270 gece  Yalova'da gününü geçiriyor. Ankara ve İstanbul'dan sonra en fazla zamanını Yalova'da geçiriyor. Herkes biliyor ki burası Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti."
İnce ise Atatürk'ün Yalova'da yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Bugün üzerine bastıkları bu topraklarda bu cumhuriyetin temellerinin atıldığını dile getiren İnce, şunları kaydetti: "Bu destan burada yazıldı. Her yerden hain çıkabilir, her yerden Atatürk düşmanı çıkabilir ama Yalova'dan çıkmamalıdır. Burada Türk Dil Kurumu kuruldu, Türk Tarih Kurumu burada kuruldu. Koyunculuk ve tarımla ilgili çalışmalar burada yapıldı. Yalova'yı sağlıklı yaşamın başkenti yapmak için uğraştı. Modern cumhuriyetin tüm planlaması burada yapıldı. Kendi elleriyle imar planı çizdi. Hepimiz buraya sahip çıkalım, bunun önemini bilelim. Kadınlar bugün eşit haklara sahipseniz; Yalova'daki o paşanın çalışmaları sayesinde buradasınız. Babanızdan erkek kardeşinizle aynı mirası alıyorsanız, Atatürk'ün sayesinde alıyorsunuz. Eğer bu ülkede kadınlar vali oluyorsa, eşit haklara sahipse Atatürk sayesinde, cumhuriyetin sayesinde."
Zeybek gösterisiyle devam eden programda Yürüyen Köşk'ün bahçesine konulan Atatürk'ün balmumu heykeli sergilendi. Törene katılan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yürüyen Köşk'teki anı defterini de imzaladı.

Editör: TE Bilişim