Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği 2015 Yılı Ekim Ayı Toplantısı Haymana’da yapıldı. Toplantıya Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan'da katıldı. 
1997 yılında kurulan 102 üye belediyeye sahip Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısı Haymana Grannos Termal Otel toplantı salonunda gerçekleşti. Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan'da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2016 yılı yatırım çalışma ve performans programının görüşülmesi, 2016 yılı tahmini bütçesinin görüşülerek karara bağlanması, Birlik üyeliğine katılımlar ve Ankara’da şube açılmasıyla ilgili konular görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, "2007 yılında yürürlüğe giren 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu sektördeki uygulamalara bilimsel, teknik, ekonomik, idari ve hukuki açıdan disiplin ve yeni uygulamalar getirmiştir. Haymana Belediyemizin ev sahipliğinde üye belediyeler ve bilim adamlarının katıldığı bu toplantıya emeği geçenlere teşekkür ediyorum"  dedi. Birinci oturumda görüşlerini belirten üye belediye başkanları jeotermal turizmin önemine değindiler.
Toplantının ikinci oturumunda, meclis toplantısı ve “Ankara’nın “Jeotermal Potansiyeli ve Ankara’daki Jeotermal Projeler” paneli yapıldı. Panelden önce bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin siz saygıdeğer üyelerini ‘Havası sert, suyu sıcak, İnsanı mert’ Haymanamızda görmekten ve ağırlamaktan onur duyuyorum. Hoş geldiniz! Şifa kaynağı kaplıcalarımız barındırdığı mineral zenginliği ile dünyanın önemli bir termal turizm merkezi olmaya layıktır. Tarih turizminde de Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Park kapsamına alınan Haymanamız Sakarya Meydan Savaşı’nın gerçekleştiği topraklar üzerindedir. Milli Mücadele’nin son kalesidir. Bu kale düşseydi bugün Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Göreve geldikten sonra sıcak su rezervlerimizi, su dağıtım sistemimizi gözden geçirme ihtiyacı duyduk. Bununla ilgili projeler gerçekleştirdik. Su dağıtım sistemimizin yenileme, değiştirme çalışmalarını başlattık.” dedi.
Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Toros Özbek’in yaptığı panel öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Jeotermal Daire Başkanlığından Muzaffer Yalçın’ın Ankara’nın ekonomik, sosyal, kültürel değerlerini anlattığı sunumdan sonra söz alan Global Enerji Derneği Başkanı avukat Çiğdem Dilek enerjinin hayatımızdaki  yeri ve stratejik önemini belirten bir konuşma yaptı. Panelde “Ankara’nın Jeotermal Potansiyeli ve Ankara Büyükşehir’in Jeotermal Çalışmaları” adlı sunumunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar daire başkanı Özgür Güven, konuyla ilgili görüşlerini ve yapılan çalışmaları anlattı.
Editör: TE Bilişim