AKP Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın, “Cumhuriyet ve demokrasinin temelinin, millet iradesinin temsilcisi TBMM'nin 92. kuruluş yıldönümünü kıvançla kutlamanın heyecan ve mutluluğunun aziz Yalovalı hemşerilerimizle yaşıyoruz. TBMM'nin açılışının milli iradeye dayalı bağımsız Türk Cumhuriyetimizin kurulması sürecinde atılan önemli ve büyük bir adımdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncelikle  milli iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde gücün tanınmadığını ilan ederken, diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi en değerli çocuklarımıza, varlıklarımıza armağandır. Atatürk'ün çocuklarımıza  armağan ettiği bu bayram, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olacaktır. Temennimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek önderliğini yaptığı ulusal bağımsızlık hareketini meclis altında topladı ve böylece canını ortaya koymaktan çekinmeden ülkesini işgal olmaktan ve milletini parçalanmaktan kurtaran aziz Türk milletini egemenlik haklarına kavuşturdu. 

Gücünü aziz milletinden alan yüce meclisimiz, ülkesini ve milletini Kurtuluş Savaşı'nın ardından tam bağımsızlığa ulaştıracak olan yeni, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir.

92  yıl önce milletimizin siyasi geleceğini kendi tercihleri doğrultusunda belirlemesini sağlayacak olan demokratik ortamı tesis eden TBMM'nin varlığı, o günden bu yana ülkemizin demokrasi ve medeniyet sürecinde yol gösterici   olmuş, milletimizin yolunu aydınlatmıştır.

Halk iradesini her şeyin üstünde tutan Meclis çatısı altında bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Bugün medeniyet yarışında bizim alacağımız her Betwinner mesafe, yarın çocuklarımızın geleceğini biraz daha kolaylaştıracaktır. Bunun idraki içinde devleti ve milletiyle bir bütün olarak ilerlemeye devam eden Türkiye Cumhuriyeti, inanıyorum ki muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşmaktadır.

Şuna samimiyetle inanıyoruz ki, yeni fikirlere açık, üretken ve çalışkan, demokrasiye, bilime ve milli değerlerine bağlı olarak yetişen  nesillerimiz  ülkemizi medeniyet yarışında bir basamak daha yukarı çıkaracaktır. Türk çocuklarının bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Atatürk de, onlara karşı duyduğu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak 23 Nisan’ı Türk çocuklarına armağan etmiştir.  Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Medeniyet yarışında hızla yol alan genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüme potansiyeli yüksek ekonomisi, tarihinden gelen büyük kültür birikimiyle dünya barışına ve esenliğine katkıları artarak devam edecektir.

Bütün çocuklarımızın ve Yalovalı hemşerilerimizin ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere aziz milletimizin milli iradesini özgürce temsil etmesini sağlayan ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”dedi.

                                                                        

 

 

Editör: TE Bilişim