Yalova Belediyesi tarafından 13 Mahalleye 77 Proje çalışması kapsamında ilk açılış İsmetpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirildi. İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Tesisi'nin açılışını CHP Yalova İl Başkanı İle birlikte yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Göreve geldiğimizden bu yana az zamanda çok iş yaptık" dedi.
Yalova Belediyesi tarafından startı verilen 13 Mahallede 77 Proje çalışmasının ilk açılışını İsmetpaşa Mahallesi Şehit Murat Peltek Caddesi'nde gerçekleştirildi. İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Tesisi'nin açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Jülide Güner ve Halit Güleç ile CHP Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri  de katıldı. Açılış öncesinde vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman göreve geldiklerinden bu yana bir çok hizmet ürettiklerini ancak bu hizmetlerin çoğu için açılışlar gerçekleştirmediklerini dile getirdi. Salman konuşmasında, "Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz sloganıyla göreve geldiğimizden bu yana az zamanda çok iş yaptık. Büyük bir borç yükü ile belediyeyi devralmamıza ve yeni bir yapılanmaya gitmemize rağmen her mahallemizde tespit ettiğimiz eksikler ve ihtiyaçlar ile ilgili bir dizi karar alarak bunları hayata geçirmek için hiç vakit kaybetmeden çalışmaya başladık. Bu süreçte yaptığımız çalışmaları halkımıza tanıtmak- anlatmak konusunda sabırlı davrandık. Bazı projelerimiz hayat bulsa da bunlarla ilgili açılışlar yapmadık. Yapımına başlamak üzere olduğumuz bazı projelerimizin de temel atma törenlerini gerçekleştirmedik. Örneğin üç mahallemizde sosyal tesis, bir mahallemizde taziye evi yaptık ama açılışlarını yapmadık. İçerisinde mini halı saha, basketbol sahası, çocuk parkı ve spor aletleri bulunan 35 yeni park yaptık ama hemen hemen hiçbirini tanıtmadık açılış yapmadık. Amatörevi, Dernekler Sarayı, Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri, Belediye Sosyal Tesisleri, İkinci İtfaiye Müfreze Binası gibi projelendirilmiş çalışmalarımızın temel atma törenlerini de  '13 Mahalle 77 Proje' programı kapsamında gerçekleştiriyoruz.

İstedik ki 13 mahallemiz için devam eden projelerimizin açılışlarını, temel atma törenlerini ve tanıtımlarını birlikte yapalım. Bu çerçevede ilk açılışımızı İsmetpaşa Mahallemizde yapıyoruz. Burada sizlerin yararlanabileceğiniz bir sosyal tesis inşa ettik. Mahallemiz halkına hayırlı uğurlu olsun. Biz Bahçelievler Mahallesi'nde ne hizmet varsa, Bağlarbaşı Mahallesi'nde de, Adnan Menderes Mahallesinde de diğer tüm mahallelerimizde de o olsun istiyoruz. Bir mahalleye hizmet yap diğerine yapma anlayışı CHP'li belediyecilik anlayışında yoktur. Bizim belediyecilik anlayışımızda eşitlikçi hizmet vardır ve onu da göreve geldiğimiz günden beri halkımıza gösteriyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Tesisinin açılışını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel birlikte yaptılar. Açılış nedeniyle vatandaşlara ikramlarda da bulunuldu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman vatandaşlara ikramları elleriyle dağıttı. Mahalle halkı ile tesisi gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Salman hayırlı olsun dileklerini yineledi.

 

Editör: TE Bilişim