Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce Yalovalının ellerindeki Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla renklendirdiği gecede dostluk ve birlik mesajları verildi, Azeri Sanatçılar Tuna Güvenç ve Cavit Tebrizli konserlerinin ardından Kafdans ekibinin gösterileri izleyenleri mest etti.

 

Gürtekin, “Karabağ’da Azeri bayrağı dalgalandığında şenlik yapacağız”

 

Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı ve Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın eşi Suna Koçal’la birlikte katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin, “Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu kardeşlik ilelebet devam edecek. Yalova’ya sözüm var, bir gün Azerbaycan bayrağı Karabağ’da dalgalandığında burada düğün yapacağız” diye konuştu.

 

Koçal, “Kardeşliğimizi unutturmak büyüklüğümüze sıkıntı getirir”

 

Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ise bu etkinliğin bir millet olunduğunu göstermek için yapıldığını kaydetti. Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı ve Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ise iki ülkenin geleceğini bir devlet olarak gördüklerini, milletin isteğinin bu olduğunu söyledi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Türk milletinin tarih boyunca hiç zulüm yapmadığını söyleyerek, “Toprağımızda yaşattığımız her milleti hep kendimizden bilmişiz. Biz büyük bir milletiz ama kardeşimizi unutmak bu büyüklüğe sıkıntı getirir” dedi. Azeri sanatçılar Tuna Güvenç ile Cavit Tebrizli’nin konserleriyle coşan Yalovalılar, daha sonra Kafdans ekibinin Kafkas oyunlarını da büyük ilgiyle izledi. Azeri ve Türk bayraklarının dalgalandığı geceyi anfi tiyatroyu dolduran yaklaşık 3 bin kişi izledi.

 

Editör: TE Bilişim