Yalova Belediyesi’nin ’13 Mahalle 77 Proje’ açılış, temel atma ve tanıtım günleri devam ediyor. Bağlarbaşı Mahallesi Muhtar Evi ve Umut Merkezi’nin açılışı da 19 Ekim Muhtarlar Gününde gerçekleştirildi.Törene; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Açılışı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu birlikte yaptı. Açılış konuşmasında Salman, kenar mahallelere verdiği önemi vurguladı.
Burada konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Kenti yaşanılır kılmak, modernleştirmek ve ezber bozmak hepimizin elinde. Ben kenar mahallelere en az kent merkezi kadar hizmet yapacağım demiştim. Sözümde de duruyorum.  Bakın Forbes Dergisi’nin ekim ayında yayınladığı sıralamaya göre Yalova yaşanılabilir kentler arasında ilk kez 17. sıradan 7. sıraya yükseldi. Yalova ilk kez temel hizmetlere erişimde büyükşehirleri geçerek ilk sıraya yükseldi. Yalova’mızı daha da iyi noktalara taşımak için muhtarlarımız başta olmak üzere tüm temsilcilerle düzenli olarak bir araya gelerek kentimizin sorunlarını çözüme kavuşturacak önlemleri alıyoruz” dedi.
Muhtarlık binası olmayan son mahalleydi
Bağlarbaşı’nın muhtarlık evi olmayan son mahalle olduğuna dikkat çeken Salman, “O eksikliği de biz gidermiş olduk. Bağlarbaşı Mahallesi Muhtar Evinin açılışını özel bir günde, muhtarlarımızın gününde gerçekleştiriyoruz. Açılışını yapmış olduğumuz Bağlarbaşı Mahallesi Muhtar Evi’nin de bu anlamdaki bir eksikliği gidereceğini düşünüyorum. Muhtarımıza ve bölgede yaşayan tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim