Tersanelerin 40.000 kişiye Yalova’da iş vereceklerini iddia ettiklerini ancak işçilerini karşı yakadan getirip götürdüklerini iddia eden Bahar Doğan,  “Böyle yaparlarsa Yalova'da işsizlik oranı düşer mi?” diye sordu.

İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, “Yalova’yı kirlet. Yalova’da kazan. İşçini ve satın almaları başka yerden yap” sözleriyle tepki gösterdi.

Özel’in “Yalova’ya ait alt ve üst ölçekli imar planlarında uyumsuzluk vardır. Yalova’da OSB sıkıntısı vardır. Bu nedenlerle Yalova yatırım için cazip değildir’ açıklamasına ise Bahar Doğan, “Sanki Yalova İl Genel, Belediye Meclisi ve diğer yerel meclisler uyumsuzluğu çözmüyor gibi bir hava yaratıyor. Yalova ölçeğinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi imar planlarında fazla sanayi alanı göstermiştir. Sorun varsa kanundan kaynaklanmaktadır. İmar planında öngörülen sanayi alanlarında OSB oluşturulması Bakanlığın işidir. Ancak bu yerler OSB kanununa uygun olmayabilir. Ayrıca mevcut sanayi kuruluşları da her defasında Islah OSB talep dosyalarını Bakanlığın istediği şekilde hazırlayamamıştır” sözleriyle tepki gösterdi.

 YTSO Başkanı Celal Özel’in geçtiğimiz günlerde haber konusu olan  “Tarım sektörü sanayi sektörüne nazaran çevreyi kirletme açısından daha kirleticidir” şeklindeki sözlerini de eleştiren CHP’li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, “ Sanayiden kaynaklanan atıklar, baca gazları, ağır metaller, kimyasal ve inorganik bileşikler gibi zehirleyici maddelerin yarattığı endüstriyel kirlilik yanında, tarım faaliyetinden kaynaklanan azot, gübre ve ilaç yükünün lafı bile edilemez. Tabi ki doğrusu ne tarımda ne de sanayide kirletici olmamaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim