İlk defa Yalova Bahçeşehir Koleji’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen fener alayında yaklaşık bin kişi Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Kolej Müdürü Abdullah Karaca, fener alayının kentteki sivil toplum örgütlerine öncülük yapacağına inandığını söyledi. Okulun yöneticilerinin, öğretmenlerinin, öğrencilerin ve velilerin katıldığı kortej Deprem Anıtı’ndan yürüyüşe başladı.

Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren meşaleli yürüyüşte Türk bayrakları yine ellerdeydi. Tamamen kolej havasında yapılan kutlama etkinlikleri fener alayında da coşkulu geçti.

29 Ekim Fener Alayı’nı geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı istediklerini belirten Kolej Müdürü Abdullah Karaca, 454 öğrencinin bulunduğu okulun, veli ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlediği yürüyüşte bin kişiye ulaşmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Depremde kaybettiğimiz insanlarımız adına onların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için deprem anıtından korteje start verildi.  Çocuk ve velilerin ellerinde Türk Bayrağı, Bahçeşehir Koleji bayrağı ve meşaleler ile Gazipaşa Caddesi güzergahından meydana varıldı” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim