Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, Balık mezatının Yalova'ya kazandırılması için,"B" Planlarının hazır olduğunu dile getirdi. Tokalak, "Bizim açımızdan Balık Hali olmazsa olmaz" dedi.
Dereağzı Mevkii’nde balık hali kurulabilmesi için çalışma yürüttüklerini söyleyen Tokalak, “Yalova Balık Hali ile ilgili o yerden vazgeçme şansımız yok. Her ne tür bir engel olursa olsun oraya o mezatı kuracağız. O alanla ilgili karasal alanda sıkıntı vardı. Orayla ilgili alternatif düşündük. Bunu da yakında açıklayacağız. Bu balık hali Yalova için olmazsa olmaz. Yasal olarak altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Fiziki olarak bunlar yapılıyor. Onlar yerine otursun, alternatif planımız hazır. Çok kısa süre içerisinde Yalova halkına mezatla ilgili müjdeyi vereceğiz” dedi.
Balıkçılık sektöründen Yalova’da yaklaşık 10 bin kişinin ekmek yediğini söyleyen Tokalak, “Yalova açıklarında hakiki anlamda uskumru tutuyoruz. Tonlarca balık tutuyoruz Marmara’da. 8 kooperatif var. Ortlama kooperatiflerde 80-90 balıkçı var. Bine yakın tekne var. Bunların tayfaları da var. 10 bin kişi buradan ekmek yiyor. Bu iş Yalova için olmazsa olmaz” diye konuştu.
Mezatın kurulmasından sonra Yalova’ya getirisinin büyük olacağını söyleyen Tokalak, “Çevre iller oraya bizim mezat kurmamızı istemiyorlar çünkü kaymağını onlar yiyorlar. Bir kere buraya bunu kurduğumuzda Yalova’ya büyük girdisi olacak. Bu işin KDV’si Yalova’ya kalacak. Bunun yapılmaması için uğraşıyorlar. Kooperatifimiz bu noktada kilit durumda. Biz savaşımızı veriyoruz ve onlardan şu an dört adım öndeyiz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim