İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Balık varlığını korumak için balıkçı gemileri azaltılıyor. 2012 Yılı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereği, stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için, on iki metre ve üzerindeki balıkçı gemisini kendi isteği ile avcılıktan çıkaran gemi sahiplerine destekleme yapılacaktır.

Aşağıda belirtilen hususlar dâhilinde desteklemeden yararlanacak olan, İlimizdeki gemi sahiplerinin 15 Eylül 2012 tarihine kadar Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

 Desteklemenin kapsamı

Denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan on iki metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve SUBİS’de kayıtlı gemiler destekleme kapsamındadır.

Kararnamenin yayım tarihinden önceki gemiye ait boy uzunluğu esas alınır. Kararnamenin yayımlandığı 7/5/2012 tarihinden sonra gemilerde yapılan boy artışı kapsam dışındadır.

İçsularda faaliyet gösteren gemiler, yardımcı gemiler ile boy uzunluğu on iki metreden küçük gemiler kapsam dışındadır.

Yasa dışı avcılık nedeniyle idari yaptırım uygulanarak ruhsat tezkeresi iptal durumunda olan gemiler kapsam dışındadır.

İlgilisinden alınmış muvafakatnamesi bulunanlar hariç, üzerinde bir hak ve tahkikat olan gemiler kapsam dışındadır.

Destekleme kapsamına alınacak gemi sayısı Bakanlık bütçe imkânlarıyla sınırlıdır.

Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar ancak bir gemisi için müracaat edebilir.

Editör: TE Bilişim