Festivale katılan her ülkeden ve farklı branşlardan temsilcilerin katıldığı ziyaretlerde samimi bir dostluk ortamı oluşurken ziyaretçiler arasında Balkan kardeş şehirler proje ekibi, folklor ekiplerinin temsilcileri, Balkanlar’dan gelen gazeteciler ve fotoğrafçılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Geçitkale heyeti, Kırım Belogorsk heyeti, Bulgaristan Smolyan heyeti, Makedonya Ohrid heyeti, Sırbistan Novi Pazar heyeti, Romanya Mecidiye heyeti, Gürcistan Batum heyeti, Almanya Bad Godesberg heyeti, Yunanistan Komotini heyeti yer aldı.

 

Temsilcileri Yalova’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Bütün ekiplere hoşgeldiniz diyorum. 25 yıldır süren festivaller bu sene farklı bir boyut kazandı. İçeriği zenginleşti. Bu yüzden TUFAG, YAFOD ve BAL-GÖÇ derneklerine teşekkür ederiz. Umarım Yalova’da güzel vakit geçirirsiniz. Çalışmalarınızın verimli olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Yalova Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Balkan Buluşması’na katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ve festivalin başarılı geçtiğini söyleyen ekip temsilcileri, Başkan Yakup B. Koçal’a teşekkür ettiler. Başkan Koçal, katılımcılara teşekkür plaketi takdim ederken bazı ziyaretçiler de ülkelerinden gelen hediyeleri sundular. Balkanlar’dan gelen ve organizasyonları kendi ülkelerinde yayınlayan basın temsilcileri, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ile röportajlar yaptılar.

Editör: TE Bilişim