Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz sağanak yağışların kısa vadede baraja önemli bir etkisinin olmadığını söyledi. Barajın %50 dolulukta olduğunu dile getiren Nergiz 10 milyon su tutulduğunu belirtti.
Yalova'ya su sağlayan Gökçe Barajı sağanak yağışlardan doğrudan bir fayda sağlayamıyor. Bu yağışların yeraltı sularını zenginleştirmesine bağlı olarak derelerin debisinde yaşanan artış baraj açısından önem taşıyor. Bu konuda bilgi veren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Sağanak yağışların baraja direkt bir etkisi olmuyor. Derelerden yoğun sağmak yağışlarda çok fazla alüvyon geldiği için bunun arıtılması mümkün olmuyor. O nedenle bir faydasını göremiyoruz. Yer altı sularının çoğalmasına dayalı olarak derelerin debileri yükseldiğinde bu suyun faydasını görüyoruz.  Yani sağanak yağışların kısa vadede değil, uzun vadede bize faydası var" dedi.
Barajın doluluk oranı hakkında da bilgi veren Nergiz, "Şu anda 66.45 kodundayız. Barajın %50'si dolu, 10 milyon ton su var barajda. Bu da hiç yağmur yağmasa ocağın ortasına kadar susuzluk çekilmez demektir. Yağış sezonu da başladı" dedi. 

Editör: TE Bilişim