161 üyesi bulunan Yalova Barosu yeni başkanını ve yönetim kurulunu belirlemek adına sandık başına gitti. Fatih Caddesi Asmaz Plaza’da bulunan Yalova Barosu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongrede 2016-2018 yılları arasında Baro Başkanlığı görevini yürüten Hakan Gergeroğlu yeniden başkanlığa aday olmadı. Murat Sarısoy ve Fedai Doğruyol’un aday olduğu kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Divan teşkil edildi.

Kongrede Yalova Baro Başkanlığını yürüten Hakan Gergeroğlu ise bir veda konuşması yaptı. Yalova Barosu’na başkanlık yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Baro Başkanı Gergeroğlu, "Buradan Baro’daki tüm meslektaşlarına bu onurlu görevi bana verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Elbette ki bu süreçte eksiklerimiz ve hatalarımız olmuş olabilir. Bunun içinde herkesten özür diliyorum. Ama bilinmesini isterim ki bu hata ve eksikliklerin hiç biri kasıtlı değil. Bu süre zarfında herkese adil ve eşit davranmaya çalıştık. Örneğin mesleki eğitim, seminer ve toplantılarda eksikliğimiz oldu. Bunun farkındayız. Ama yeni yönetimin bizim bu eksikliğimizi düzenleyeceği eğitim programları ile kapatacağına olan inancım tamdır. Baromuz kurumsallaşma adına önemli ilerlemeler kat etti. Bunda hepimizin katkı ve destekleri var. Biz bugün aldığımız bayrağı başkan seçilecek arkadaşımıza devrediyoruz. Yeni Baro Başkanımızın bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağına tüm kalbimle inanıyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum " dedi.

Yalova Barosunun 2016-2018 yılları arasında gerçekleştirdiği faaliyetler ile hesap raporlarının da okunmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde kullanılan 161 oyun 84’ünü alan Fedai Doğruyol Yalova Baro Başkanlığına seçilirken, diğer aday Murat Sarısoy ise 77 oyda kaldı.

Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer aldı:

Dilek Turnacı Çavuş, Süleyman Şensoy, Selvet Duman, Dilek Doğru, Cengiz Aladağ, Ünal Özgen, Elçin Deviren Nasır, Aynur Tepe Önder

Disiplin Kurulu
Şefik Akın, Mustafa Kalendre, Merve Bakkal Eker

Denetleme Kurulu

Emrecan Mollaoğlu, Ahmet Engin Bilgiç, Özgür Çekül

Baro TBB Delegelikleri

Hakan Gergeroğlu, İsmet Aktaş

Editör: TE Bilişim