Dere Mahallesi'nde bulunan ve her gün değişik kulüplerden bin 500'e yakın çocuk ve gencin spor yapma imkanı bulduğu ve mahalle halkının da sosyal amaçlı olarak ücretsiz olarak kullandığı Bayram Biçer Doğusspor Tesisleri, AFAD'da tahsisli olduğu gerekçesi ile boşaltılıyor. Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri ve sporcular ile aileleri, "Başka yer yok muydu" diye sormaktan kendilerini alamıyorlar.
Toplumun ve özellikle gençlerin uyuşturucudan, terör bağlantılı fikirlerden ve kötü alışkanlıklardan korunmasının en güzel yollarından birisi olan sporun her fırsatta desteklendiği ülkemizde, AK Parti hükümeti de sporun yaygınlaşmasını destekliyor. Bu kapsamda hükümet tarafından yapılan spor yatırımları ile gençler spora teşvik ediliyor. Ancak Yalova'da bu düşünce ve uygulamalara neredeyse tamı tamına zıt bir durumla karşı karşıya kalındı. Yıllardan beri Dere Mahallesi'nde gençlere ücretsiz spor imkanı sunan Doğuş Spor Tesisleri valilik kararı ile boşaltılıyor. Spora uzun yıllar emek veren ve binlerce sporcu yetiştiren emektar spor adamı Bayram Biçer'in adını taşıyan tesisin kurulu bulunduğu alanın AFAD'a ait olduğu ve kulübün ise burada işgalci durumunda bulunduğunun belirtildiği yazıda 30 gün içerisinde tesislerin boşaltılarak valiliğe teslimi talep ediliyor.
"Zaten doğal toplanma yeri"
Mahalle halkı ve kulüp yetkilileri ise kendilerine ulaşan bu yazı karşısında adeta ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu sahanın bırakın Doğuşspor'un, bir çok başka kulübün ve mahalle halkının dahi spor yapabildiği bir yer olduğunu vurgulayan mahalle halkı, "Bu durum karşısında adeta şok olduk. Burada her gün bir çok kulüpten bin 500 çocuk ve genç spor yapar. Bu sayede kötü alışkanlıklardan da uzak kalırlar. Hükümetin gençleri korumak adına milyonlarca TL'lik spor yatırımları yaptığı ülkemizde bir spor tesisin kapatılmasına inanamıyoruz. Burası AFAD'a ait olabilir. Bunu makul karşılıyoruz. Olası bir deprem anında halkın toplanma yerine ihtiyacı olduğu da bir gerçektir. Ancak bunun yeri binlerce gencin spor yaparak faydalandığı bir tesis olmamalıdır. Burası spor sahası olarak kullanılsa da olası bir depremde zaten doğal olarak halkın toplanacağı bir alan olacaktır. Arboretum bir ağaç müzesiydi. Ama depremde halk burada toplandı. Bu tesiste gerek mahallenin ve gerekse diğer mahallelerdeki insanlar için zaten doğal bir toplanma yeridir. Bunun için spor tesisini ortadan kaldırmanın mantığını halen anlayamıyoruz. Umarız bu yanlıştan dönülür" dediler.
Sporcular ortada kaldı
Sahadan faydalanan ve idmanlarını burada yapan Doğuşspor yetkilileri de durumdan muzdarip. 30 gün içerisinde tesisin boşaltılması gerektiğini hatırlatan yetkililer, "Bu tesiste çok sayıda sporcumuz spor yapıyor. Burası boşaltılınca ne yapacağımızı bilmiyoruz. İlin en köklü kulüplerinden birisi olan Doğuşspor kapanma tehlikesi ile burun buruna gelmiş durumda. Sporcularımız kelimenin tam anlamıyla ortada kaldılar" diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim