Dağ açıklamasında, “Kendisi ne yazık ki hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, sadece kamuoyu oluşturmak amacıyla bazı açıklamalar yapmış. Bu açıklamaları son derece kritik bir konumda olan bir meclis üyesine yakıştıramadım. Kendisi bize ve müdürlüğe bir telefon açıp sorma zahmetinde bulunsaydı Gacık Hamamı ile ilgili gelinen nokta hakkında bilgi alabilirdi. Ancak Sayın Akay da daha önce İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin yaptığı yanlışa düşmüş, bilgi sahibi olmadan fikir yürütmüştür.

Biz her zaman eleştirilere açığız. Ancak bilmeden, dinlemeden sadece karalama ve öne çıkma amaçlı yapılan suçlamalara da karnımız tok. Nedense Ak Parti’nin Çiftlikköy’deki temsilcileri pek sormayı bilmiyorlar, sadece eleştiri yapmayı seviyorlar.

Ben yine de kamuoyunu aydınlatmak adına Gacık Hamamı ile ilgili son gelişmeleri kendisiyle paylaşmak istiyorum:

Gacık Köyü’nde köy tüzel kişiliğine adına kayıtlı Gacık Hamamı  İstanbul II No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 14.04.1992 tarih ve 2845 sayılı kararı ile tescil edilmiştir.

Adı geçen tarihi kültür varlığının korunarak yaşatılması ve Yeşil Mavi Yol üzerinde tarihi bir mekan olarak fonksiyon verilmesi amacıyla Yalova Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce gündeme alınmıştır. İl Özel idaresi bünyesinde oluşturulan KVK Payı komisyon kararı ile Çiftlikköy Belediyesi’ne aktarılan ödenekle Çiftlikköy Belediyesi’nce ihalesi yapılmıştır. İhaleyi alan proje müellifi ciddi bir rahatsızlık geçirmiş olup, bu sebeple proje süresi uzamıştır. Nihayet proje Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 14.12.2011 tarih 162 sayılı kararı ile onaylanmış olup, restorasyon ihalesinin yapılabilmesi için keşif bedeli çıkartılmak üzere belediyemizin 17.01.2012 tarih 348 sayılı yazısı ile Bursa Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne müracaat edilmiştir.

Rölöve Müdürlüğü’nden gelecek keşif bedeli ile belediyemizce sağlanacak ödenek ve İl Özel İdaresi’ndeki  Kültür  Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı hesabından yardım talep edilerek ihalesi yapılacaktır.

Eski eser olması sebebiyle proje hazırlık süreci, hassasiyet içerdiğinden dolayı uzun zaman alan ve ciddiyet isteyen bir çalışmadır.

 

Ne yazık ki Sayın İbrahim Akay, kendisini ön plana çıkarmak için Gacık Hamamı’nı seçmiş. Kendisinin yerel seçimlerde herhangi bir niyeti varsa bence çıkıp açıkça deklare etsin. Yok eğer niyeti sadece gazetelere çıkmaksa onu da saygıyla karşılarım.

Bence Sayın İbrahim Akay, Çiftlikköy Belediyesi’ni eleştireceğine kendi sorumluluk alanı içindeki Gacık’ta sokağa akan lağım sorununa çözüm bulsun. İl Özel İdaresi hizmet alanındaki köyün lağım suları sokağa akıyor. Çiftlikköy Belediyesi de kendi zorunluluğu olmamasına rağmen İbrahim Akay’ın köyündeki kanalizasyon sorununu çözmek için canla başla çalışıyor.

Kendisi sadece eleştirmeyi bildiği için sanırım bu kanalizasyon sorunundan haberi yok. Eğer haberi var da bununla ilgilenmiyorsa da kendi köyüne büyük haksızlık yapmış demektir” dedi.

Editör: TE Bilişim