Belediye Başkanı, komisyon seçimlerinde 2 DP, 2 AKP ve 1 CHP’li üyeden oluşmasını meclise sunarken, AKP grubu meclis aritmetiğine göre dağılımın 2 DP, 2 AKP’den oluşması gerektiğini 1 üyenin ise yarım AKP yarım CHP olarak kura çekimine gidilmesi gerektiğini iddia etmişti.  Başkan Koçal konuyla ilgili olarak mahkeme kararları olduğunu, bu nedenle seçileri yeniden gerçekleştirmeyi önerdi. Komisyon seçim tartışmasında Koçal haklı çıkarak ilk gün yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu üye seçimleri oy birliği ile iptal edilerek seçim tekrar gerçekleşti. Tekrarlanan seçimde Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimlerinde DP grubundan Ahmet Özsümer, Hikmet Yavuz, CHP grubundan Kadir Ofluoğlu, Orhan Veli Dövüşçü, AKP grubundan ise Neriman Aydın oy birliği ile seçildi. Trafik Düzenleme Komisyonu üye seçiminde AKP’den Fahrettin Yıldız, İbrahim Vegabet Çabuk, DP’den Ali Alicik, Maşallah Erdoğan, CHP’den ise Baydur Bilen seçildi. İsim Komisyonu üye seçiminde AKP’den Muammer Dönmez, DP’den Ali Alicik ve CHP’den ise Kadir Ofluoğlu seçildi.

Akıllı Bisiklet – Akıllı Durak Sistemini’nin kurulması ve işletilmesi ile ilgili görüşmelerde ihaleye çıkarılması kararı alınarak ihale sonucunda firmanın akıllı bisiklet ve durakların maliyetini karşılayacağı işletmeciliğinin ise Yalova Belediyesi’nde kalacağı kararı alındı.

Sabri Aytaçman Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ürettikleri bitkilerin satışı için daha önce de süs bitkileri satışının gerçekleştiği İDO’nun karşısında bulunan yerin şartlı bir şekilde tahsisi kararı alındı. Sadece süs bitkileri satışı gerçekleştirilmek,  dış görüntüsü Yalova Belediyesi tarafından onaylanmak şartıyla yer tahsis edilecek. 

Ardından, kadro unvan ve derece değişikliği ile ilgili ve sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü. TOKİ konutları bölgesinde beş araçlık taksi durağı yazıhanesi açılması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün teklifi komisyona havale edildi.

Editör: TE Bilişim