Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Koçal, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve bugünün Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmesinin 93. yıldönümünde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kalıcı eserler bırakabilmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda çocuklarımız için büyük önem taşıyan ve kültürel birikimlerini yükseltecek çocuk tiyatrosunu 23 Nisan’da faaliyete geçireceğiz. Daha önce farklı salonda tiyatrolarını izleyecek çocuklarımız artık kendi ergonomilerine göre hazırlanmış tiyatro salonunda oyun izleyebilecekler.

Özel kütüphane salonunda bilgilenecekler. Bizler, yarının büyükleri olan çocuklara daha güçlü, daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çaba gösteriyoruz. Çocuklardan; bugün kendi sorunlarınıza sahip çıkmasını, ilimiz ve ülke sorunları ile ilgilenmesini, çözüm yolları aramasını mutlulukla karşılıyoruz.  Bu düşüncelerle başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nin 23 Nisan’da Faaliyete Geçecek

Tiyatro yazarı Sabahattin Engin ve Eşi Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin’in katkılarıyla yapılan, çocuk tiyatrosu ve kütüphanesinin açılışı 23 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşecek.

Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nin açılışı, “Karacaoğlan ve Her şeyden Üstün” adlı tek perdelik oyun ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleşecek. Açılışı saat 14.00’de yapılacak tiyatro ile kütüphanenin arsa tahsisi ve yapımı Yalova Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin yanında bulunan Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor diyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, açılışa tüm Yalova halkına davet etti. 

Editör: TE Bilişim