Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kent merkezinde yaşanan trafik sorunlarının çözümü ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirterek, ekiplerce yapılan incelemeler neticesinde yeni bir eylem planının ortaya konduğunu dile getirdi.
“İlk günden beri üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve çözümü için yoğun mesai harcadığımız trafik sorunu için çözüm üretemeye devam ediyoruz” diyen Başkan Salman; “İşin uzmanlarınca yapılan incelemeler neticesinde kent merkezinin tüm araçlar tarafından yoğun şekilde kullanılması ve aynı yöne giden araçların gereksiz yere kesişmeler oluşturması nedeniyle de trafik karmaşasının özellikle trafiğin pik saatlerinde yaşandığını belirttiler. Bu kuyruklar nedeniyle kentimizde yolculuk süreleri gereksiz yere uzamakta ve trafik karmaşası oluşmakta. Uzmanlarca oluşturulan Trafik Acil Eylem planı önerileri ile trafiğin rahatlatılması ve kuyruk boylarının ve trafikte geçirilen sürelerin azaltılması hedeflemekteyiz. Bunu gerçekleştirirken ana hedefimiz, en az yatırım ile kentin yaya, oto, ticaret, rekreasyon faaliyetlerini minimum etkileyecek şekilde trafik dönüşümünü sağlamak ve bu uygulamalar ile kentte yapılacak kalıcı yatırımları için zaman kazanmaktır” şeklinde konuştu.
Bazı Sokaklar Araç Trafiğine Kapatıldı
Yapımı devam eden köprülü kavşak çalışması nedeniyle yeni düzenlemenin Şehit Ömer Faydalı Caddesi ayağının tam kapasite ile çalışamayacağını belirten Başkan Salman; “Bu düzenleme özellikle kent merkezini kullanmak zorunda olan araçlar için güzergah değişikliklerini içermekte. Acil Eylem Planı sadece şuan tıkanan Fatih Caddesi, İstanbul Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İsmet Acar Caddesi, Mimar Sinan Caddesi kavşak ve trafik sıkıntılarını çözmek amacıyla 4 aylık süreli deneme çalışmasıdır. Hiçbir maddi yatırım yapılmadan yapılan bu düzenleme müdahale edilmesi gerektiği anda gözlemlenen aksaklıklara göre yeniden şekillendirilecek. 14 Nisan’da start verdiğimiz çalışma için hem Valilikle hem de STK’lar ile görüşmeler yaparak onlarında olur ve görüşleri alınarak yapılmıştır.  
Hedefimiz kent merkezinin en az trafiğe hizmet etmesi ve bu bölgenin yaya öncelikli trafik politikaları ile daha çevreci bir kent imajını sağlamasıdır. Bu bağlamda Huzur Sokak, Hürriyet Sokak, Barış Sokak ve Park Sokak 10:00 ila 21:30 saatleri arasında araç trafiğine kapatılırken Cumhuriyet Caddesi’nin meydan ile Fatih Caddesi arasında kalan kısmı tek yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Toptancı araçlarının da bu saatlere riayet etmesi sağlanacak. Bölge bu saatler içerisinde tamamen yayalaştırılmış olacak. Bu çalışmayla birlikte sinyalizasyon sistemleri de devreye alınacak” dedi.
Projede Belirtilen Renklere göre güzergah takibi aşağıdaki şekilde yapılabilir;
Kırmızı Güzergah: Kentin Doğu yönünden gelerek Çınarçık, Termal Yönüne gidecek Araçlar İçin Güzergah Aşağıdaki şekilde olacaktır; Çiftlikköy, Tonami Kavşağı, Liman Caddesi, Sefa Bey Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Fatih Caddesi, takiben Çınarcık-Termal yönüne erişeceklerdir.
Açık Mavi Güzergah: Kentin Batı yönünden gelerek İzmit-İstanbul Yönüne gidecek araçlar için Güzergah Aşağıdaki şekilde olacaktır. Fatih Caddesi, Maramara Caddesi, Spor Caddesi, Şahin Sokak İsmar acar caddesi, Çeşme sokak, İstanbul caddesini takiben izmit-İstanbul yönüne erişeceklerdir.
Koyu Mavi Güzergah: Kentin Batı Yönünden gelerek Doğu ve güney Yönlerine seyredecek araçlar için Güzergah aşağıdaki şekilde olacaktır; Şehit Ömer faydalı caddesi, Dörtyol Kavşağı Bursa veya İzmit-İstanbul Devlet yolu Yine Bu güzergahı kullanarak Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Vatan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yalı Caddesi takiben Tonami Kavşağı ve İzmit-İstanbul Devlet yoluna erişeceklerdir.
Sarı Güzergah: Kentin Doğu Yönünden gelerek Batı Yönüne Gidecek Araçlar için Güzergah Aşağıdaki Şekilde olacaktır; İzmit-İstanbul Devlet Karayolu, Tonami Kavşağı, Dörtyol Kavşağı, Şehit Ömer Faydalı Caddesi takiben Çınarcık-Termal yerleşimlerine erişebileceklerdir.
Editör: TE Bilişim