Çiftlikköy Belediyesi araç filosuna bir yenisini kattı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar göreve geldiği günden itibaren 10 hibe aracı belediyeye kazandırdı. Yaklaşık 1,5 milyon liralık hibe aracın arasında ambulans, cenaze nakil aracı, çöp kamyonu ve kepçenin yanı sıra son olarak kombine kanal tıkanıklığı açma aracı yer alıyor. 
Hibe aracı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar teslim aldı. Kombine kanal tıkanıklığı açma aracı Çiftlikköy’de alt yapı borularındaki olası tıkanıklığı açmak için kullanılacak.
Makinenin çok fonksiyonlu olduğuna belirten Başkan Silpagar, "Aracımız hem kanal yıkama hem de atık emişi için geliştirildi. Yüksek basınçlı su sistemi ile hat içerisinde yer alan atıkların parçalanarak rögar bacalarına sürüklenmesini ve tahliye edilen atığın vakum sistemiyle emilip hattın temizlenmesini sağlıyor. Kanalizasyon borularının içinde bulunan kum, taş, yağ, kök gibi atıkların yüksek basınçlı suyla yumuşatılıp logar bacalarına kadar getirilmesini, buradan da vakum sistemiyle emilerek kanal temizleme tankı içine aktarılmasını sağlanacak. Bu sayede kanal açma borularının içinin katı atıklar yüzünden daralmasını ve tıkanmasını tamamen önleyecek olan kanal açma aracı halkımızın hizmetine sunulmuştur” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Makine alınmadan önce büyük çaplı borulardaki tıkanıklığı açmakta sıkıntılar çekiliyordu. Çok şükür artık bu sorun ortadan kalktı. Dolu olan yağmursuyu ve kanalizasyonu açıyor. Kombine kanal tıkanıklığı açma aracı 175 bar basınç uygulayabilen bir makinedir. 20 metre derinlikten malzemeyi çekip alabiliyor. 12 m3 su kapasitesi var. Çiftlikköy’ümüz artık büyüdü. Çok elzem bir makinedir. Artık kanal tıkanıklarını çok rahat bir şekilde açılacak” dedi.  
Editör: TE Bilişim