Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Kıbrıs’ta KKTC ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. Görüşme esnasında Çiftlikköy’e, KKTC’nden bir üniversitenin kurulumu için görüş alışverişinde bulunuldu. 
Çiftlikköy’deki sorunların çözümü ve projelerin hayata geçirilmesi noktasında ciddi adımlar atan Başkan Silpagar, hedefinde olan 4 yıllık üniversitenin, Çiftlikköy’e kurulması için girişimlere başladı. KKTC’nden bir üniversitenin Çiftlikköy’e kurulması için 2.Cumhurbaşkanı Talat’tan destek isteyen Başkan Silpagar’a tam destek geldi. 2.Cumhurbaşkanı Talat, gerekli çalışmaları sürdüreceklerini açıkladı. 
Çiftlikköy’de üniversite kurulabilmesi için uygun şartların olduğunu dile getiren Başkan Silpagar, “Göreve geldiğimiz günden beri Çiftlikköy’de 4 yıllık, Çiftlikköy’e yakışan bir üniversite kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel üniversite veya vakıf üniversitesi de olabilir. Bu konuda KKTC ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya gelip gerekli istişarelerde bulunduk. Kendisi de bize bu konuda gerekli desteği vereceklerini söylediler” dedi. KKTC ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı, Çiftlikköy’e davet ettiklerini söyleyen Başkan Silpagar, kendisinden olumlu görüş aldığını açıkladı.  Başkan Silpagar, Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından yapılan Girne'deki Kıbrıs Karaoğlanoğlu şehitliğini ziyaret ederek şehitlerin ruhuna Fatihalar okuyup, dualar etti.   
Editör: TE Bilişim