Aylardır Yalova gündemini meşgul eden Meteoroloji arazisinin yan tarafındaki park alanının eğitim alanına dönüştürülmesine yönelik talep, AK Partililerin, "Evet", CHP ve Bağımsız üyelerin, "Hayır" oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise istenen kurum görüşlerinin gelmemesini gerekçe göstererek kararı veto edeceğini duyurdu.
Meteoroloji Müdürlüğü'nün yan tarafında yer alan ve imar planlarında park alanı olarak işli bulunan yerin Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda eğitim alanına dönüştürülmesi konusu 2017 yılının son meclis toplantısında gergin anların yaşanmasına neden oldu. Bir süreden beri il gündemini meşgul eden konu tek gündem maddesi olarak tartışıldı. Bu maddenin görüşülmesi öncesinde konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Burasının okul için doğru yer olmadığını her defasında dile getirdim. Kaldı ki bizler planlamalarımızı en az 10 yıllık yapmalıyız. Buraya okul yaparsak şu anda Atatürk ilkokulunun olduğu yerde yaşanan sorun burada da yaşanmaya başlanacak. Ben burasının park olarak ilimize hizmet etmesinin çok daha hayırlı olduğuna inanıyorum.  Öte yandan burayla ilgili kurumlardan görüş istedik. Ancak kurum görüşleri gelmedi. Yani bu görüşler olmadan bir karar alınması hukuka aykırı bir durumdur. Eğer karar bu şekilde geçerse, meclisin kararını yasanın bana verdiği hakkı kullanarak veto ederim" dedi.
Karar öncesinde AK Parti ve CHP grubundan söz alan meclis üyeleri de görüşlerini ortaya koydular. Bu esnada meclis üyeleri arasında gerginlik ve sözlü tartışmalar da yaşandı. Ardından meclise 5 dakika ara verildi. Aranın ardından bir kez daha toplanan meclis Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen ve İmar Komisyonu tarafından da olumlu bulunan kararı komisyondan geldiği şekli ile oyladı. Karar AK Partili üyelerin, "Evet", CHP ve bağımsız üyelerin, "Hayır" oyları ile kabul edildi. Meclis oylamasına CHP grubundan Ahmet Barış Eroğlu ve Başar Şahin'in katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
Meclisin alanın park alanından eğitim alanına dönüştürülmesi kararı sonrasında gözler Belediye Başkanı Vefa Salman'a çevrildi. Başkan Salman'ın kararın önüne gelmesinden sonraki 5 gün içerisinde meclis kararını veto yetkisi bulunuyor. Başkan Salman'ın meclis toplantısı öncesinde de söylediği gibi kararı Veto edeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilişim