Yalova Belediye Meclisinden AKP’li üyelerin oy çoğunluğu ile geçen ancak Yalova’daki akademik odalar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmalarına rağmen Meteoroloji arazisine okul binası ile ilgili geçen hafta başlatılan çalışma ilginç bir hal aldı.

Söz konusu meclis kararına itiraz eden ve Yalova merkezde yeni bir yoğunluk oluşturacağı için karşı çıkan Belediye Başkanı Vefa Salman’ın karara karşı çıkıp açtığı davada bilirkişi raporu dosyaya girdi.

Dosyaya giren bilirkişi raporunda arazinin yeşil alandan çıkartılıp eğitim alanına çevrilmesinde kamu yararı olmadığı yer aldı. Henüz mahkeme süreci tamamlanmadan arazi üzerinde başlatılan çalışma, burada yapılmak istenen okul için sakıncalarını ortaya koyan çevrelerce tepki aldı.

Mahkeme kararı netleşmeden başlatılan çalışma ve yapılan ihale kamuoyunda sıkıntı yaratacak görünüyor. Yakın zamanda oluşabilecek bir depremin Tsunami etkisini dile getirenler ile İDO iskelesi karşısına yeni bir araç yoğunluğu getireceğini savunan çevrelerce yapılan yorumların dikkate alınmaması, sıkıntı yaratacak görünüyor.

MAG-DER başkanı Sabri karaçam özel sosyal medya sayfasında verdiği Tepkide; "Meteoroloji alanında ağaç kesilmeyecekmiş? Fark etmez kesebilirsiniz. Depremden sonra gelecek dalgalar Okulda ufak Öğrencilere zarar verecek defalarca söylendi. Yetkililer kulak tıkadı. Ağaç kesilmeyecekmiş ama olası depremde Çocuklarımızın hayatı tehlikede değil mi? Kendilerini koruyamayacak yaştaki Çocukları Depremden sonra 15 dk.içerisinde kim tahliye edecek.Bununda çözümü var bir süpermen görevlendirin hemen depremden sonra Çocukların hepsini birden güvenli ortama havadan taşısın!Ağaç kesmeyeceğiz ama Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atacağız mantıklı bir davranış şekli.

Alkışlanmalı!

Deprem kimsenin umurunda değil. Özellikle yöneticilerimizin. Hayatını yaşa be boş ver. Depremi! Bilim Adamları bu konuda yalan söylüyor Kimse mutlu yaşamasın diye Deprem falan olmayacak, hatta 17-18 yüzyılda olan depremlerde dalgaların İstanbul'da surları aştığı bir yalan Hatta 99 Depremi de yalan. Unutmadık mı?”diyerek tepki gösterdi.

Yalova Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği eski başkanlığını yapan İsmail Hakkı Gültekin ise “Konu mahkemede, karar çıkmadan işlemin başlatılmasının hiçbir hukuki dayanağı olmaz. Mantıki olarak zaten kabul edilemez bir işlem. Yalova merkezde yer alan eğitim kurumları hem evlatlarımız için hem de  kentsel sorunlarımız için sıkıntı yaratıyor. Yapılan işlemi kabul etmemizin bilimsel bir yönü yok” dedi.

TEMA Yalova il başkanı Faruk Tezcan konunun yargıda olduğunu dile getirerek "Bir karar gelmeden yapılan bu çalışma içimize sinmiyor" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise "Hayretle izliyorum. Konu mahkemelik. Sonuç gelmemiş. Devlet hukuka uygun hareket etmiyor, şaşkınlık içindeyim ." dedi.

Editör: TE Bilişim