Yerel seçimin ardından ilk açıklamasını yapan YTSO Başkanı Tahsin Becan vatandaşların birlik ve beraberlik görüntüsünü özlediklerinin altını çizdi. Becan açıklamasında, "30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler,  öncesinde ve sonrasında gerek Ülkemizin gerekse İlimizin gündeminde kalmaya devam ediyor. Öncelikle seçimlerde başarılı olan, halkımızın güvenini kazanan tüm ilçe ve belde belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, önümüzdeki 5 yılda Yalova’mıza yeni kazanımlar sağlamalarını başarılı çalışmaları ile ilçelerini beldelerini öne çıkarmalarını temenni ediyorum. Kaybeden taraflarında Yalova için çalışmalarına devam edip kazanan arkadaşlara destek olmalıdır.

Yeni seçilen başkanlar parti rozetlerini çıkartarak tüm halkın belediye başkanı olmayı başarmalı ve herkese eşit mesafede olarak çalışmalarını sürdürerek toplumsal mutabakatı sağlamada öncü rolü üstlenmelidir.

Artık Yalova,  Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile hep birlikte barışık bir Yalova görüntüsü vermelidir ki maalesef Yalova’lı bu görüntüyü çok özlemiştir. Herkes halkımızın tercihlerine saygı duymalı verilen mesajları iyi analiz etmeli, gereksiz ve anlamsız siyasi çekişmelerle Yalova halkını germekten uzak durmalıdır.

Yalova butik bir kent olması sebebiyle bir çok kişi birbiri ile iş, arkadaşlık ve akrabalık bağı ile temas halinde ve iletişim içerisindedir. Birbirimizi kıracak, üzecek ve rencide edecek açıklamalardan uzak durmalı şehre yeni bir bakış açısı kazandırmak için tüm halkımız bir araya gelerek ortak akıl üretmeli Yalova için güçlü işbirliktelikleri sağlayarak tek ve güçlü bir ses olmalıyız. Bizler  şehrimizin çıkarını birlikte korumalıyız, Yalova’yı doğası, turizmi, yatırım alanları, kültürü , eğitimi ve yaşabilir kent kimliği ile öne çıkartmalı ve ülke gündeminde yer almasını sağlamalıyız.

Körfez köprüsü projesi sonrası Yalova’nın konumu çok farklı olacaktır,  bu nedenle en azından önümüzdeki 3 yıl Yalova için çok önemlidir. Bu gelişime hazırlıklı olmak adına tüm kurumların çalışmalarını bir arada yürütmesi gerekmektedir.

Bu vesileyle, bir süredir devam eden siyasi rekabetin, ve karşılıklı verilen olumsuz demeçlerin sona ererek Yalova’yı Atatürk’ün  “Yalova Benim Kentimdir” sözüne yakışır şekilde öne çıkartacak birlikteliğin sağlanması güzel ve aydınlık bir Yalova için çok geç kalınmadan biz duygusu ile harekete geçilmesini temenni ederim" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim