Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan OSB'lerin en büyük sıkıntısının kamulaştırma olduğunu dile getirdi. Becan 2016 yılına kadar 2 OSB'nin mutlaka devreye sokulacağını vurgularken Güneyköy tarafından kurulacak Karma OSB ile ilgili olarak da hükümetin kurulmasını beklediklerini dile getirdi. 
Yalova'da Çiçekçilik OSB'nin başı çektiği bir çok OSB'de kamulaştırma bedellerinden doğan anlaşmazlıklar yargıya taşınırken buda OSB'lerin kurulmasının önündeki en büyük engel olarak göze çarpıyor. YTSO Başkanı Tahsin Becan'da en büyük sıkıntının kamulaştırma olduğunu vurgulayarak, " Yalova'nın şansımıdır, şanssızlığımıdır bilinmez. Kütahya'ya Afyon'a gidin hep hazine arazileri var. OSB'ler oralara kuruluyor. Toprak sahibi devlet olduğundan 1 ayda 15 günde işlemleri yapılıyor bitiyor. Burada bizden önce 4 OSB kurulmuş. Bu OSB'lerin hepsinin toprak sahipleri 300-500-1000 kişi. Bu kadar çok toprak sahibinin olduğu yerde her arazi tek tek satın alınmaya çalışılıyor. Bu ay sana geliyorum arsa değerin 10 TL, 3 ay sonra köprü geçti, yol geçti diye 20 TL diyorsun. Haklı olarak da itirazlar oluyor. Bu nedenle de mahkeme süreci başlıyor. Örneğin Çiçekçilik OSB'de 700'ün üzerinde arsa sahibi var. Bunun 500 tanesi çözüldü. 200 kişi kaldı. Çiçekçilik OSB'de para sıkıntısı da yok. Yeter ki toprak sahipleri rakama evet desinler. Çiçekçilik OSB'nin parası var ama bankada bloke. Bunları çözdüğümüz andan itibaren tek tek ödenecek" dedi. 
Becan en geç 2016 yılında 2 OSB kurulacağını dile getirerek, "2016 yılı içerisinde mutlaka 2 OSB çözülmüş olur. Taşıt Yan Sanayi, Kalıpçılık OSB'de hiç bir sıkıntı yok. Bunlar hızla devam ediyor. Ancak GESAD'da ne olacağı belli değil. Onun toprak sahibi değişti. Süreç çok uzuyor. Bir de yeni kuracağımız Karma OSB var. Onunla ilgili çalışmalar ise sürüyor. Hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Zira Sanayi Bakanının imzası lazım. Hükümeti kurarlarsa Güneyköy tarafında yeni bir Karma OSB'miz olacak" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim