Yalova Belediyesi diğer belediyeler döneminde başlayan ve yaklaşık 10 yıldır süre gelen bir olaydan dolayı 5 milyon TL tazminat ödemeye mahkum oldu. Vatandaşların da izni ile Bursa yolu üzerinde bulunan bir arsa doldurulmaya başlandı. Arsa yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki malzemelerle doldurularak yol hizasına kadar yükseldi. Ancak burada ki arsanın satışı noktasına gelindiğinde ise durum vatandaşın beklediği gibi olmadı. Yerin doldurulmuş hali ile satılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine vatandaşlar konuyu mahkemeye taşıdılar. Mahkeme ise Yalova Belediyesi’ni 5 milyon TL tazminat ödemeye mahkum etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bu cezanın ödenmesini kabul etmeyerek durumu temyiz mahkemesine taşıdı. Gerekli belgelerle yapılan itiraz sonrasında Temyiz mahkemesi diğer belediyeler döneminden bugüne kadar uzanan 10 yıllık süreçte doldurulan bu alanın boşaltılması şartı ile belediyeye kesilen tazminat cezasının ödenmesine gerek kalmayacağına hükmetti. Bu karar üzerine hemen çalışmalara başlayan belediye ise belirlenen alanda yapılan dolguyu kendi imkanları ile boşalttı.
Belediyeyi 5 milyon TL gibi büyük bir zarardan kurtardıklarını dile getiren Yalova Belediye Başkanı vefa Salman ise, “Bizden önceki belediyeler döneminde başlayan ve daha sonrasında da devam eden yaklaşık 10 yıllık bir uygulama ile burası doldurulmuş. Çoğunluğu da vatandaşlar tarafından doldurulmuş. Buna vatandaşta izin vermiş. Doldurulursa burasını satarım ya da belediye burasını benden alır diye düşünmüş. Ancak ilerleyen zamanlarda vatandaş burasını satmak istiyor ancak satamayınca belediye benim yerimi doldurdu diyerek konuyu mahkemeye taşıyor. Mahkeme de vatandaşı haklı bularak belediyeyi bugünün parası ile 5 milyon TL tazminat ödemeye mahkum ediyor. Bizde belediye olarak kararı temyize taşıdık. Temyiz talebini inceleyen mahkeme ise belediyenin doldurulan alanı kendi imkanları ile boşaltması durumunda bu parayı ödemesin diyerek, kararı bozdu. Bizde hemen çalışmalara başlayarak 7 metre derinliğindeki dolgu alanını boşaltıyoruz. Perşembe günü yeniden mahkeme var. Burasın boşalttığımızı gösteren belgeleri mahkemeye sunacağız. Yani yapılan bu çalışma ile belediyeyi 5 milyon TL’lik zarardan kurtardık” diye konuştu.
Çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Kurt, belediye ekiplerinden konu hakkında bilgi aldılar.

Editör: TE Bilişim