Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyede 3 bin iş başvurusu CV’sinin olduğunu belirterek, “Ben işçi bulma kurumu değilim. Yalova Belediyesi de işçi bulma kurumu değil” dedi.
Salman, Yalova’nın önünü açmak adına, kentteki ekonomik sirkülasyonu canlandırmak adına bir şeyler yapaya çalıştıklarını söyledi. Yalova’daki işsizlik sorununa dikkati çeken Salman, şöyle konuştu:
“3 bin CV var şu anda Yalova Belediyesi’nde. 3 bin kişi belediyede işe girmek istiyor. Ben işçi bulma kurumu değil. Yalova Belediyesi de işçi bulma kurumu değil. Bu da Yalova’nın gerçeği. Ne yapacağız. 3bin CV var ama yüzde 95’i belediyede çalışmak istiyor. Kamuyu çiftlik gibi görüyorlar. Kimse kusura bakmasın. 23 müdürlüğüm var ama 23 müdür yapmaya insan bulmakta zorlanıyorum. Günü geçirmeye geliyorlar. Belediyeyi çiftlik olarak görüyorlar. Gençlik giderek kötüye gidiyor. Herkes masa başı iş istiyor. Böyle bir bolluk yok.”
Yalova Kongre ve Seminer Merkezi olmalı
Yalova’nın kongre ve seminer merkezi olması gerektiğini savunan Salman, şöyle konuştu:
“Yalova sanayi kenti değil olmaz zaten. Tarım kenti, üniversite kenti de değil. Depremden önce Yalova’da yazlık turizm vardı.  Daha sonra bu da bitti. İyi güzel de ne yapacağız. Çok iyi kongre merkezi olur Yalova. Çünkü Yalova dünyanın en güzel kentti. Maalesef burayı planlarken kötü planlamışlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Fotoğrafın bütüne bakmak şart. Kenti 10-20 yılını değil 50 yılını planlamak lazım. Benim arkamdan ne söylerse söylesinler biz kentti geleceği hazırladığımız zaman birileri gelir bizim mezarımıza dua eder. Yalova’da marka otel yok, 5 yıldızlı otel yok. kongre, turizm merkezi yapacağız derken bunun altyapısı olması lazım. Otel olmadan turizm olmaz zaten. Otel de sıradan oteller olmamalı, 4-5 yıldızlı oteller olmalı. Sadece 4 dönüm arazilerde otel yapma şartıyla 6 kat verdik. Zaten topu topu Yalova’da buna uyan 20 yer var. Ramada otel anlaştı, çalışmalara başladı. Bursa Yolu’nda Hilton Otel anlaştı. Bundan sonra 4-5 otel daha geldiği zaman, bizim Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’na kongre, seminer merkezine dönüştürme çalışmamız var. Yine benzer bir yerde kule ve altında kongre seminer merkezi yapma planımız var.”
Editör: TE Bilişim