Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Müzesi ve Kâğıt Müzesi’nin tanıtımı ile ilgili sunumlar Kültür Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirildi. Kent Müzesi’nin içinde yer alacak olan bölümlerden bahsedilirken, görevliler İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi’nde tüm kâğıtçılık tarihinden bahsedileceğine değindiler. Kültür Müdürlüğü görevlileri, Türkiye’de ilk defa el yapımı kâğıt atölyesinin Yalova’da olacağını, Kâğıt Müzesi’nde eski paraların ve üzerinde Yalova’nın resimlerinin olduğu Milli Piyango biletlerinin bulunacağını ve 267 yıl sonra Yalova’da ilk kez tekrar kâğıt üretiminin başladığını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, 5-6 Ekim tarihlerinde Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 17. Olağan Meclis Toplantısı’nın Yalova’da yapılmasını planladıklarını ve 29 Ekim tarihinde de Kent Müzesi’nin açılışını yapmak istediklerini belirtti. Koçal, “Yürüyen Köşk’te önümüzdeki günlerde tadilat çalışması yapılacak. TİGEM arazinde kalan Atatürk Evi’ni Kuva-i Milliye Müzesi’ne dönüştürmek istiyoruz. Açılan Betxlarge bu müzelere bir kere gideceğiz ve ikinci bir kez gitmeyeceğiz. Kâğıt Müzesi’ne çocuklar gidecek. Bu müzeleri Yalova’nın hayatına katkı diye yapıyoruz. Yalova’da bulunan esnafın kente gelen turistlerden para kazanması amacıyla müzeleri açıyoruz.

Biz turizm sektörünü esnaf para kazansın diye istiyoruz. Yalova’da en az 2 milyon turisti ağırlamak istiyoruz. Alanya esnafı kentlerine gelen turistlerin otelden çıkmayıp kente para kazandırmamaları konusundan şikâyetçiler. Yalova’da binlerce 5 yıldızlı otel yapın ama kente bir katkısı olmaz. Amacımız gelen turistlere müzeleri dolaştırmak. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden, Yürüyen Köşk’e ve Dereağzı’na kadar Yalova’ya gelen turistlerin kolay ulaşımını sağlamak istiyoruz. Müzeleri, Yalova’ya gelecek turistlerin para harcamasına alt yapıyı hazırlıyoruz. Tonami Meydanı’nda bulunan binaları tıpkı Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan binalar gibi dış cephe iyileştirmesini yapacağız.”dedi.  TİGEM’e ait yerlerin Ağaç Müzesi yapılmak üzere belediyeye kiralanması ile ilgili Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim