Yalova’da toplu taşıma yapan YAMİNTAŞ A.Ş 2 yıl süren mahkeme sonrasında çıkan şok kararla sarsıldı. Altınova ilçesinden Ramazan Yıldırım adlı bir kişi tarafından Bursa İdare Mahkemesinde açılan yürütmeyi durdurma kararı hem idare mahkemesi hem de bir üst mahkeme tarafından onaylandı. Karar ise belediyeye ulaştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, “Bizden önceki belediye başkanı döneminde belediye otobüslerinin değişim adı altında önce rengi değiştirildi. Ardından da 6-8 adet halk otobüsü aldırıldı Minibüsçüler odasına. Ardından YAMİNTAŞ A.Ş’ye bu otobüsleri toplu taşımada işletme için yetki verildi. 6 yıldır belediye otobüslerini YAMİNTAŞ A.Ş işletiyor.

Ancak Altınova ilçesinden Ramazan Yıldırım adlı bir kişi bu işin usulsüz olduğunu iddia ederek Bursa İdare Mahkemesine başvurması neticesinde bir kara alındı. Mahkeme şahsın, “O dönem alınan kararda imzası olan belediye meclis üyeleri Ali Alicik ve Fahrettin Yıldız’ın aynı anda YAMİNTAŞ A.Ş’’nin de ortağı olduğu. Bu nedenle de bu durumun usulsüz olduğu” iddiasını yerinde bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Konu İstinaf Mahkemesine gitti buradan da bir alt mahkemenin kararının aynısı bir karar çıkarak belediyemize tebliğ edildi. Bu karar doğrultusunda otobüsleri trafikten çekmek zorunda kalacağız. Ardından önümüzde 2 seçenek olacak. Ya Toplu taşıma işini ihaleye çıkacağız. Ya da belediye olarak kendimiz otobüs alıp toplu taşıma işini biz yapacağız. Buna meclis karar verecek” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Halit Güleç kendilerinin Yakup Koçal’ın hatalarını temizlemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Güleç, “Yakup Koçal yaptığı açıklamalarla hep şahsımızı ve belediyemizi yerdi. Ama biz de maalesef kendisinin yaptığı hataları temizlemekle uğraşıyoruz. Aradan geçen 6 yıl sonunda yapılan işin yani ihalesiz bir şekilde YAMİNTAŞ’a otobüslerin işletme hakkının verilmesinin yanlış olduğunu  ve belediyenin bu yöntemle zarara uğratıldığını biz değil mahkeme söyledi.

Editör: TE Bilişim