Yalova Belediyesi su borcuna karşılık belediyeye ait 8 adet taşınmazı becayiş yolu ile Yeşil Körfez Su Birliği'ne veriyor.
Yalova Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisin en önemli gündem maddesi ise Yalova Belediyesi'nin Yeşil Körfez Su Birliğine olan 13 milyon 500 bin TL'lik su borcunun belediyeye ait taşınmazların birliğe aktarımı yoluyla ödenmesi oldu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından meclise getirilen teklife göre Kadıköy Beldesi içerisinde bulunan ve halen Yeşil Körfez Su Birliği tarafından çamur yatağı olarak kullanılan 150 nolu adadaki 5, 6, 7, 8, 9 ve 17 nolu parseller ile Taşköprü Beldesi sınırları içerisinde yer alan 159 ada 2 sayılı parsel Yeşil Körfez Su Birliği'ne aktarılacak. Birlik ise kendisine aktarılan 8 adet parsele karşılık belediyenin 13.5 milyon TL'lik su borcunu sıfırlayacak. Karar Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçerken Yeşil Körfez Su Birliği'de kendi meclisinde bu kararı oyladıktan sonra becayiş resmen gerçekleşecek.
Yeni Pazar Yeri Hacımehmet Köyünde Kurulacak
Kanun gereğince 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren açık pazarlar kaldırılacak. Belirlenen kriterlere göre kapalı alanda kurulacak olan pazarlarda daha sağlıklı alanların sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda Yalova Belediyesi'de Bahçelievler Mahallesi, GOP Mahallesi ve Dere Mahallesi'nde kurulan açık pazarların da kaldırılması gerekecek. Yalova Belediyesi ise Yalova'nın pazar talebine cevap verebilmek adına Hacımehmet Köyü içerisinde ki bir alanda yapılacak plan değişikliği ile kapalı pazar yeri oluşturacak.

Editör: TE Bilişim