İller Bankası’ndan Yalova İl Özel İdaresi’ne gönderilen üç çöp kamyonu, düzenlenen bir törenle belediye başkanlıklarına teslim edildi
İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binası’nda yapılan törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan ile İl Genel Meclisi üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.
Tören öncesi araçların hizmete alımı nedeniyle kurban kesildi. Kurban, dualar eşliğinde kesildi. Törende ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan bir konuşma yaptı. Karahan, “Temiz çevre ve sağlıklı yaşam’ sloganı ile yola çıktığımız projemizde İller Bankası kanalıyla İl Özel İdare’mize hibe edilen 3 adet özel donanımlı çöp toplama kamyonlarını Çiftlikköy, Subaşı ve Teşvikiye’nin kullanımına tahsis ediyoruz. İller Bankası tarafından hibe edilen araçlarımızı biz daha rasyonel kullanımı açısından 150 adet çöp kamyonu hibeleri de yapılmıştı. Biz bunla kalmadık ve 100 tane daha çöp konteynırı aldık. Her 100-120 kişiye bir çöp konteynırı düşecek şekilde planlama yaptık. Bu araçları biz meclis kararı ile söz konusu belediyelerimize 10 yıllığına tahsis ediyoruz. Aracın her türlü kullanımı, personel gideri, yakıtı ve bakımı belediyelerimize ait” dedi.
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de bir konuşma yaparak belediye başkanlarını uyardı. Demirel, “Yaptıkları protokole sadık kaldıkları sürece çöp kamyonlarını diledikleri kadar kullanabilirler. Ben buradan onları uyarıyorum eğer protokole uymamazlık yaparlarsa altlarından kamyonları alırız ve diğerlerine veririz. Devletin görevi bizlerin görevi halkına hizmet etmektir. Halkın çok daha iyi bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Bu da imkânlar çerçevesinde oluyor. Kurumlarımız bu konuda da gerekli hassasiyetleri gösteriyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokoller imzalandı ve belediye başkanlarına kamyonların anahtarları teslim edildi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu da bir konuşma yaptı. Cebiroğlu, “En güzel hizmet insana yapılan hizmettir. Bu hizmetin en güzeli de insanın sağlığına yapılan hizmettir. Artık çağımız daha modernleşti, köylerimize kadar atık maddelerin toplanarak uygun bir şekilde imha edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bundan 30 yıl önce Avrupa’da gördüğümüze gıpta ile bakarken şu anda köylerimiz şehrin tüm nimetlerinden yararlanıyor. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bu, milletimizin vergileriyle alınmıştır. Halka hizmet hakka hizmet etmek gibidir. Hakkın en güzel eseri insandır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Vali Cebiroğlu yaptığı konuşmanın ardından bir kamyonun direksiyonuna geçti. Kamyonları denetleyen Vali Cebiroğlu, tam not verdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim