Yasa gereği taşeron işçilerin kadroya alınacağı bir şirketin kurulması konusu mecliste oy birliği ile kabul edildi. Hizmet A.Ş ve YABELTAŞ'ın ardından belediyeye ait 3. şirket olarak kurulan yeni şirkete ise Yalova Şehir Belediyesi Hizmetleri Anonim Şirketi (YABEDAŞ) adı verildi.
Yalova Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını yaptı. Yasa gereği belediye bünyesinde kadroya alınacak olan sözleşmeli işçilerin bağlı bulunacağı bir şirketin kurulması konusu da meclis gündemine geldi. Meclise YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş Mali Müşaviri Özkan Yalçın  bilgi verdi. YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş'nin borçları dolayısıyla sözleşmeli işçilerin kadroya alınması için uygun olmadığını dile getiren Yalçın bunun için yeni bir şirket kurulması gerektiğini dile getirdi.
Yeni şirket 200 bin TL sermaye ile kurulacak ve sadece işçilerin kadrolanması için değil, diğer belediyecilik işlemlerinde de hizmet verebilecek. Bu kapsamda 27 maddeden oluşan bir sözleşme hazırlandı. Şirketin %100'ü belediyeye ait olacak ve şirketin başkanı da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olacak. Kurulacak olan şirketin ismi için de meclise YABEDAŞ, YAŞEDAŞ ve YAHİDAŞ adları sunuldu. Meclis bu isimler arasından YABEDAŞ'ı uygun bularak şirketin kurulması için riyasete oybirliği ile yetki verdi.
1/50 binlik Plan bakanlıkta
Yalova Belediye Meclisi imar konularını da karara bağladı. Bu kapsamda meclis üyelerine de 1/50 binlik plan konusunda bilgi veren Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş planın bakanlıkta olduğunu ve kontrol sürecinin başladığını belirtti. Çevre yolu konusunda da bilgi veren baş Kadıköy Belediyesi Ve Yalova Belediyesi'nin tüm onayları verdiğini 1/50 binlik planın onaylanması ile birlikte çalışmaların startının verileceğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim