Avni Kurt 4,5 yıllık icraatlarını anlattığı halk buluşması Kaktüs Çay Bahçesinde gerçekleştirildi. Çınarcıklıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Çınarcık Belediye Meclis Üyeleri, Çınarcık Belediyesi Personeli ve Çınarcık halkı katıldı. Tanıtım toplantısına gelen misafirlerle tek tek ilgilenen Avni Kurt ardından bir giriş konuşması gerçekleştirdi. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Çınarcık halkına, mesai arkadaşlarına teşekkürlerini borç bildiğini belirten Kurt,  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Taşköprü Başkanı Nedret Gülen’in programa verdiği destekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Kurt ardından 4.5 yıllık görev süresini özetledi. Borç batağında aldıkları bir belediye yönetimine değinerek sözlerine başlayan Kurt, “Makamlar, mevkiler hepsi geçicidir. Benim ailem 5. kuşak Çınarcıklı, ben Çınarcık doğumluyum. Buradaki kalabalığı görünce ne kadar büyük bir aile olduğumuzu daha iyi anladım. Anlatılacak çok şey var hepsini anlatmaya kalksak zaman yetmez, sizi çok yormakta istemiyorum. Bu yüzden size ana kalem yaptığımız icraatları anlatacağım.

Rahmetli babam “’Evlat vatandaş 3 şey ister; temizlik ister, su ister, yolların güzelse problem yok, hepsi halledilir’ derdi. Bu konuya geleceğim. Bunları yapabilmek için de ekonomi çok önemli. O yüzden ilk konuyu maliye konusuna verdim. Çınarcık Belediyesi’ni teslim bile eden yoktu. Avni Kurt seçime girer, o seçimi kaybeder ama o Belediyeyi kendisi teslim eder. Mali hizmetlere geldim, borcu sordum. İnanın, mali hizmetler, belediyeyi teslim aldığım gün borcu bilmiyordu. Mali hizmetler müdürümle hesaplamaları yaptık. 53 Milyon borcu vardı Çınarcık Belediye’sinin. Yılda,10 milyon 500 bin geliri olan bir Çınarcık Belediyesi, 50 Milyon harcıyor. Bu sona gidiştir. İyi ki gelmişiz. İyi ki dur demişiz.  Çınarcık Belediyesi’ne sabah ilk geldiğimde,  Saat 8.30 da kapıda bir hanımefendi belirdi ve Avukat olduğunu söyledi. 3980 TL elektrik borcu var Çınarcık Belediyesi’nin’ dedi. Ben olaya hakim olmadığım için neden geldiğini sordum. `İşlem yapmaya geldim` dedi. `Çınarcık Belediyesi’ne sahip çıkın’ dedi. Biz o borcu ödedik. Sizler ödediniz, ben cebimden ödemedim. El birliğiyle ödedik. Düşünebiliyor musunuz, elektriği kesilen, su verilmeyen, su pompası çalışmayan, jeneratörü olmayan, hizmet veremeyen bir Çınarcık Belediyesi devraldık. Ben Çınarcık Belediyesi’ni bu bataktan çıkaracağım diye geldim” dedi.

“Belediye maaş ödeyemiyordu”

Çınarcık Belediyesi’ni devraldığında belediyenin personeline 6 aydır maaş ödeyememiş durumda olduğunun altını çizen Kurt, “Eski başkan, 6 aydır işçilere maaş ödeyemiyor, ama aday oluyor. Ben yapamam efendim. Ben utanırım, seçmenimin karşısına çıkamam. Allah nasip etmesin böyle bir görevi. Biz çözüm üretmek için buradayız. Biz Çınarcık Belediye Başkanlığına seçilmişsek çözeceğiz ve 100’lerce sorunu çözdük. Belediye’nin başına geçtikten 1.5 ay sonra personelin maaşlarını ödedik. 5 yılda sadece 2 ikramiye ödenmedi. Ama geriye kimsenin alacağı kalmadı” diye konuştu.

“Halka ucuz su verdik”

Göreve geldiğinde ilk yaptığı şeylerden birisini de halkın kullandığı suyun fiyatını düşürmek olduğunu söyleyen Kurt, “Göreve geldiğim günden itibaren, su fiyatını düşürdü ve bir kere zam yapmadı. Samimi olarak direniyorum. Çünkü baraja çok ciddi para ödüyoruz. Aylık 300 bin liraya yakın fatura kesiliyor Çınarcık Belediyesi’ne. Ben 300.000 TL’yi halkımdan alamıyorum ki. Buna rağmen zam yapmayacağım. Böyle devam edeceğiz inşallah. Yeni dönemde de böyle devam edeceğiz. Bütün depolarımız modernize edildi. 70 yılında yapılan depolarımızın kapısını bile açık unutmuşlar. Şimdi tamamen elektronik sistemde su hizmeti veriyoruz. Bunu başaran ilçelerden biri de Çınarcık Belediyesi’dir, bunu bilin. Çok kaliteli bir su içiyorsunuz. Hep birlikte, güzel ve aydınlık yarınlara yürümek istiyorum. Hep söylediğim gibi yolumuz açık, gücümüz beraber olsun” dedi.

Aday adayı başvurusu yaptı

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt program sonrasında CHP İlçe Binası’na doğru kendisine destek verenlerle birlikte yürüdü. Başkan Avni Kurt, CHP Çınarcık İlçe binası önünde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmanın ardından, adaylık başvuru belgelerini ilçe yöneticilerine teslim etti.

Editör: TE Bilişim