Atatürk İlkokulu tarafından başlatılan, "Benimle Okur musun?" projesi kapsamında öğrenciler Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudular. 
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmeleri, kitapları sevmeleri amacıyla geliştirilen "Benimle Okur musun?" projesi tüm hızıyla devam ediyor. Daha önceden okul içerisinde belirli günlerde gerçekleştirilen kitap okuma etkinlikleri şimdi ise daha fazla insana ulaşılabilmesi amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilmeye başladı. Öğretmenleri ve velileri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğrenciler burada 1 saat boyunca sevdikleri kitapları okuyorlar. Proje hakkında bilgi veren Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin Çibir ise, "28 Mart'ta başlayan Kütüphaneler Haftası elbette kitabın ne kadar önemli olduğunun bir hafta. Ancak Atatürk İlkokulu açısından bu hafta daha da büyük önem taşıyor. Çünkü biz 1 Mart tarihinden itibaren okulumuzda, 'Benimle Okur musun' Projesini başlattık. Bu projede, 'Kitap keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir', 'Kitapsız büyüyen çocuk susuz ağaca benzer' kısacası kitap hayattır diyoruz. Bu proje kapsamında sınıf ortamında öğrencilerimizle birlikte kitap okuma etkinliği yaptık. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla da Cumhuriyet Meydanı'nda bir kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bununla da kalmayıp çocukların okudukları kitapları anlayıp anlamadıklarını ölçmek için de her ayın bitiminde Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kitap içerikleriyle ilgili sınav yapıyoruz. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceği" dedi.
Öğrenciler ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarda yazılı sözlerle de vatandaşlara kitap okumanın önemini anlatmaya çalışıyorlar. 
Editör: TE Bilişim