İl Genel Meclisinde gizli oturumla alınan kararın hükümsüz olduğunu geçtiğimiz yıllarda da buna benzer bir karar alındığını hatırlatan Bestaş “1/25 Binlik ÇDP’na geçtiğimiz yıllarda  İl Genel Meclisi farklı, belediye meclisi farklı karar almıştı. Belediyenin talep ettiği değişikliği, belediye meclisi kabul ederken, İl Genel meclisi de karşı çıkmıştı ve alınan karar hükümsüz olarak uygulanmıştı.  Alınan kararın işlerlik kazanması için eş zamanlı olarak her iki meclisinde aynı yönde karar alması gerekirdi” dedi.

 

“Gizli oturum kararı yanlış”

 

Beştaş, İl Genel Meclisinin gizli oturumla toplanma kararının doğru olmadığını, Yalova Belediyesi’nin verdiği itirazların reddi kararı sonrasında, Mecliste aksi bir kararın alınması halinde kararın hiçbir hükmün olmadığını AKP meclis üyelerine anlattığını söyledi. Beştaş, “Ancak, Belediye Meclisinin aldığı kararın kesin olmadığı yönünde Ak Partili Belediye Meclis üyeleri sanırım il genel meclis üyelerine yanlış bilgi aktarmışlar, kararı yanlış yorumlamışlar, İl Genel meclis üyeleri de belediye meclis üyelerinden aldığı bu bilgiler üzerine gizli oturum talep ederek bu yönde karar verdiler” dedi.

 

“Provokasyon gerekçesi anlamsız”

 

Beştaş, oturumdan çıkarılan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin her hangi bir provokasyonda bulunacakları gerekçesine de inanmadığını kaydetti. Beştaş, “AKP’li üyelerin gizli oturum taleplerinin gerekçesinde meclisin provokasyon ve sabote edilmeye açık olduğu belirtildi. Oysa kanun il halkının oturumlara katılabileceğini ancak her hangi bir konuşma yapamayacağını belirtir. Bunun tersi bir durumda ise o kişi ya da grup dışarı çıkartılır. Kaldı ki biz toplantıya katılan STK temsilcileri ile konuşup alkışlamalarını dahi istemediğimizi söyledim. Sonuçta da meclis toplantısının halka açık bölümünde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ardından bu arkadaşlarımızın toplantıdan çıkartılmaları beni çok üzdü. Ben onlardan özür diliyorum” dedi

 

“İtiraz edeceğim”

 

Bursa İdari Mahkemesi tarafından verilen karara ve  İçişleri Bakanlığından gelen müfettiş raporuna itiraz edeceğini söyleyen Bestaş, “Ak parti Milletvekili Temel Coşkun ve Ak partili meclis üyeleri beni, hukuka saygılı olmaya davet ediyorlar. Mahkeme ve müfettiş raporlarına itiraz hakkımı ise görmezlikten geliyorlar. Yasal olarak 7 gün içinde mahkeme ve müfettiş raporlarına itiraz hakkımı kullanacağım. Bugün de mahkemeye başvurarak itiraz edeceğim. Onlarda benim yasal haklarına saygı göstermeli” dedi.

Editör: TE Bilişim