Beştaş farkyalovada.com sitesinde, Coşkun’un açıklamasıyla ilgili habere yaptığı yorumda, “Millet vekili bazı konularda doğru bazı konularda yanlış söylüyor. Bir, Yalova’ya hizmet ilkeli duruşu ve prensibi olan siyasilerle ve insanlarla olur demesi doğru. 2005’ten bu yana yapılan en demokratik ve en usulüne uygun başkanlık seçimi. Bunu video kayıtlarında herkes izleyerek yorumlayabilir. Hasan Nergis’in yaptığı seçimlerle benim yaptığım seçimler karşılaştırılsın, benim 2.idare mahkemesine açtığım yürütmenin durdurulması ve iptali olan davada daha benim haberim olmadan sizin nasıl haberiniz oluyor? Mahkeme kararını red ettiğini kamuoyuna açıklıyorsunuz.

Yoksa mahkeme önce size mi tebliğ ediyor? Yok böyle bir şey. Mahkeme devam ediyor, basına mahkeme kararını vereceğim İçişleri Bakanlığı müfettişi Yalova’ya gelmiş, ifademi almış ve araştırma raporunu Bakanlık Teftiş Kurulu’na iletmiştir.  Daha Teftiş Kurulunun kararı belli olmadan Araştırma Raporu’na istinaden bu yargı niye? Daha müfettiş raporunu yazmadan, basında açıklama yaparak, bir gün bile başkanlık koltuğunda oturmaması gerektiğini bildirerek, acaba müfettişin araştırma raporuna etki mi yapmak istedin? Başkanlık koltuğunda oturmam senin için utanç olabilir ama Yalova için utanç olmasını bırakta Yalova versin. Sen Yalova değilsin. Tabiki Ak Parti yöneticileri rahatsız olacak, çünkü ben Ak Parti’den istifa ettim.

Sen şu Merkez Hizmet Götürme Birliği’ne işe alınan ve daha sonra paraları zimmetine geçiren meçhul vatandaşı, dönemin Meclis Başkanı Hasan Nergis tarafından işe alındığını, daha sonra Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden ihale alıp kendisinin merkez köylerde iş yaptığını, daha sonra bakanlıktan gelen 500 milyar paranın saklanarak faize yatırıldığını, daha sonra bu paranın nasıl yok olduğunu, Hasan Nergis çok iyi bilir.  Hiç günahı olmayan dönemin vali yardımcılarını ve valisini zan altında bırakıp sesini çıkarmayan insanları zor duruma düşüren zamanın meclis başkanı mı olayım? Sen 2007 yılından bu yana merkez köylere dolaylı yoldan iş yapan ihale alan meclis başkanlarını araştır veya muhtarlara sor sana anlatırlar. Lütfen bir araştır, kimseyle paylaşma, sen bil bana o da yeter. Bir insan kanunları çiğnese hukuk gereğini yapar, sen kanun yapıcısın daha iyi bilirsin ama kendini hakim yerine koyarak yargılama yapma bırak hukuk gereğini yapsın” diye yazdı.


Kemal Bayrı

Editör: TE Bilişim